Click Click

Tuesday, October 24, 2017

Vetik store or Vetik resources or kedai barang creative PENIPU

Ketahuilah rakyat jelata sekalian fb page vetik store kat fb yg iklan smartwatch dengan harga memanggil manggil suh beli tu penipu besar.

Duit orang dah bank in, dia buat senyap.
Orang pm dia buat bodoh.
Bila ugut nak buat laporan, dia marah.
Bagi tracking number tapi kat website poslaju tulis record not found.

Takpa2. Takkan kaya aihh duk menipu duit orang diknon ooii.

Akak redha dan pasrah dah, tapi this message is to help the world know that you are PENIPU.



Saturday, May 20, 2017

Irfan Ahmad darjah SATU!

Hahahah dah nak dekat setengah tahun anak sekolah baru mak dia nk tulis kat blog cerita ni. Basi.

Smart boy. Tak tidur malam mama and abah ready kan barang dia. Excited. Haha

Wasiat. Hahaha.  1st time masuk sekolah budak besar kan, punya lah mama abah risau macam2 pesanan bagi. Haha 

Nampak je cool,  dalam hati tuhan je tahu.  Walaupun irfan dah darjah satu, still a baby to us. 

See.  Ada je nak dibetulkan. Haha 

Bas sekolah. Perkara that worry us the most. Siap tulis kat kad nama irfan bus plate number, suruh dia hafal lagi, supaya tak salah naik bas. Hahaha.  

Alhamdulillah,  we able to take leave for 3 days so that boleh pantau irfan kat sekolah.  Even on the second day mama kena masuk office, abah pantau dia naik bas semua dah ok. The 4th day he is on his own, Alhamdulillah. Nothing to worry.

Haha,  dah setengah tahun sekolah. 2 kali ujian dah. Haha. Duit hilang, mama terlupa buh duit belanja, macam macam. Alhamdulillah irfan survived.  Main sampai terkena pembaris cikgu kat area mana, hadoi macam macam lah.

Hah camtu sekali jadinya, lasak sangat main lawan2. Kami okay, faham boys will be boys, mmg main kasar, tapi bila dapat tau jadi cam gini risau mak wehh. 
I always said to myself,  hantar g sekolah ni bukan utk bagi pandai bab pelajaran je, kita hantar sekolah supaya anak anak terdedah pada persekitaran luar. Biar dia pandai berkawan, tahu baik buruk setiap apa yg dia nampak di luar tu. Kita as mak ayah la kena counter balik and didik dia pilih yg betul.  Nak cakap risau pasal zaman la yg sangat mencabar ni mmg lah rasa cam nak kepit je anak anak ni letak bawah ketiak. Hahahaha. Tp life doesn't work that way.
Pelajaran terbaik adalah di jalanan. Kena keluar dan belajar sesuatu yg baru hari hari. Pengalaman is our best teacher.

Huhuhu. Sekian bebelan mak anak baru darjah satu. Kita tgk sok anak dia masuk tingkatan satu jadi lagu mana.  Hahaha

Sunday, January 22, 2017

1st post 2017! haha

Assalamualaikum blog.
haahahaa..looonnnggggg time no see me right?
yeahh..i miss you too.

Alhamdulillah. its 2017. A new year,new me (better one :-p) insyaallah.

Im good. Work at office good. Both kids are good too.
Irfan Ahmad dah darjah satu (wajib blog about this, please intan. rajin sikit) and Maryam Hannah pun dah masuk tadika.

Us masa raya last year. See, all of us membesar bagai juara. hahaha.
Lets pray that there will be more blogpost after this, haha.

Bye blog. see you soon.

Cari cari