Click Click

Monday, September 1, 2014

Kids

Rasanya ramai yg merasai apa yg aku rasa ni.
Aku rasa lah... hihi
Bila dah jadi parents ni mmg apa apa pun dlm kepala ni, anak anak.
Beli baju, belikan anak anak punya dulu.
Makan, pikir apa yg anak suka makan.
Even kalau bersembang pun, tak cerita pasal anak tak sah! Hahahha

Abg and adik kesayangan mama and abah.

Macam aku yg dah ada irfan and maryam ni, memang rasa cm dh terbelah 4 dah diriku ini.
Untuk diri sendiri, suami, untuk budak 2 orang tu.
Macam mana lah orang yg ada 4 5 6 orang anak tu ye?

Hihi. Tapi ada budak2 ni buat hati rasa penuh.
Walaupun kadang2 bukan semua acara pun in order, hihi tapi kita pasti/mesti/terpaksa senyum jugak bila mengenangkan anak anak ni.

Buat yg belum ada anak.
Jangan sedih.
Allah simpan yg lebih baik untuk anda.
Anda berjaya sabar dengan dugaan yg satu ni allah beri syurga
Orang ada anak anak ni lain pulak dugaannya.
Gagal jaga amanah yg satu ini memungkinkan kita diheret ke neraka pulak, na'uzubillahiminzalik.

Aku yg tak sampai 4 tahun jadi mak ni lagi lah.
Risau sangat takut tak jadi mak yg baik.
Semua pun dalam proses try and error.
Kalau satu cara tak jalan, cuba cara lain.
Hari2 pun struggle untuk jadi lebih baik.

Pernah dengar, once a baby was born, a mother born too.
Makanya mmg ibu itu sendiri melalui proses tumbesaran dan kematangan yg sama dengan anaknya.
Sebab tu bila dah ada anak no 2 3 4, proses tu jadi lebih mudah sbb dh punya pengalaman.

Aku pernah tnya azmil bila lepas buat apa2 aktiviti, kalau abang jadi irfan abang happy tak.
Hahaha, nampak tak betapa kuat rasa inferior disitu. Huhu

Buat anak anak mama,
Im so sorry if mama tak dapat jadi ibu yg 200% perfect. But i always and will always learn from my mistakes so that things become better for future.
I love both of u equally eternally.
Muah muah

Ini abang. Bila tantrum.

Ini adik. Bila tantrum.
Hahaha.
Tantrum tanrum pun comeiiii sangaaatttt.
Anak sapa?
Hahahahha.

2 comments:

  1. Comel nye ank2 sis
    Ank saya baru 1 y 6 m

    Jemput ziarah blog www.hanasihat.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah.
    Terima kasih :)

    ReplyDelete

Cari cari