Click Click

Sunday, August 31, 2014

Merdeka 2014

Excited mak incik tau.
Sebulan awal dah hint2 pak incik ckp nk bawak anak anak pergi merdeka parade.
Siap cakap kalau kita ditakdirkan balik ipoh weekend tu kita pegi jugak yg kat ipoh punya.
Hahahah. Dasar mak incik. Hihi

Excited tidak berhenti disitu sahaja.
Siap paksa anak2 tido awal mlm tu, hihi
Pagi2 mak incik siap mandi dulu. Hahaha
Kejutkan buah buah hati.
Agak mencabar, tp mak incik tak mengalah.

Keluar rumah sampai kat tren station kul 8pg tapi.... ramainya dh tunggu. Jadi silalah bayangkan betapa ramainya org kt dataran nun.

Semangat tak pak incik. Gagah tau pak incik kita. Dukung anak teruna atas bahu untuk beberapa jam. Hihi

Ini gambar menteri menteri nak balik doh. Gambar parade satu pun tak ambik. Ramai sgt orang. Mak incik pun nmpak sipi2 je.

Gambar ni irfan ahmad yg captured. Cantik tak?

Gambar ni pun sama. Gambar tanpa motif namanya. Haha

Selamat hari merdeka dari pak incik dan anak terunanya.

Kenapa i excited sangat?
Eh mestilah excited. Merdeka ok. Merdeka.

Walaupun buat masa ni irfan and maryam belum faham, tp kita expose je dulu. Supaya nnti2 nak ajar pasal erti kemerdekaan lebih mudah.
Merdeka bukan sekadar bersesak2 kt dataran semata. Lebih dari itu.
Tapi kita mula one step in a time.
Sampai masa mereka dah boleh faham.
Kita selit sikit sikit.

I want them to be proud born as Malaysian.
Biar membesar sihat bijak supaya dapat beri khidmat pada masyarakat.

Semangat.

No comments:

Post a Comment

Cari cari