Click Click

Saturday, March 29, 2014

Masa dengan anak anak

Kalau nk cerita pasal masa dengan anak2 ni rasanya kena tulis panjang2 ni.

Tp kat sini just nk tulis simple2 je so that senang nk ingat and yg paling penting nk amal :)

Cuba buat ;

Daily
1. Mandikan anak2
2. Makan sama2 satu meja
3. Solat sama2
4. Take part sama2 bila anak2 main. Susun blocks buat roket sama2 ke, melukis and mewarna ke, hatta jadi monster utk lawan dengan ultraman dia pun bolehhhh...

Weekly
1. Bersukan sama or 'playground time'

Senang cerita, bawak anak2 kuar dari rumah for jalan2 ke, takde la terperuk je dlm rumah. During weekdays dh sah2 masa sgt limited kan, diorang g nursery kita g keja balik dh lewat....so try doing this on weekend. Biar diorang berlari, melompat sesuka hati.

Monthly
1. 'Grandma time'

Bawak balik kampung, hihi
Or cm kami ni mak mmg duk kt shah alam nun je, and ibu selalu je dtg k.l cikdya bawak,hihi

Or

2. Kumpulkan adik beradik sepupu sepapat, makan sama2, potluck2,solat jemaah. Biar  anak2 rasa bonding between sedara sedara mara ni.

Yearly
1. Pergi bercuti. Holiday.

Biarla pergi Bagan lalang je pun, hihi
Janji tido bukan dirumah sendiri, kihkihkih itu definasi holiday aku ke?? Hahaha

Ok lah kan...ada budak dlm macam macam aznil dulu, bila aznil tnya dia "selalu ke mak bawak pergi holiday?" Dia jawab "selalu" aznil tnya "kat mana?" Dia jawab...... "GIANT" kihkihkih... mungkin definasi holiday bagi budak ni adalah keluar dari rumah and naik kereta. Agaknya lahhhh....

Apa2 pun, semua org mesti ada cara tersendiri nk manfaatkan masa dengan anak2 ni. Tertakluk kepada masa dan budget juga :)

Ni bawak cik abg ni g Times Square. Main bowling and games kt archade situ.

Horse riding at Tasik Titiwangsa

Playground time :)

Aktiviti malam2

Sunday, March 23, 2014

Gambar gegar

Hahaha... tajuk takleh blah.

Sempena nk ambik mood nk merapu balik kt blog ni,
Kita start dengan menempekkan gmbar terlatest keluarga tuan punya blog. Hahaha


Masih

* insert cricket sound here..

Hahaha.. budget cm cerita seram.
Masuk rumah lama berhantu, hahaha

Lamanya tak menulis (read:merapu :p) kt sini.
Takpe, nnti kita update balik cerita2 backdated kt sini ye.
Esok tua2 bila baca balik kt sini takde la rasa cm hilang byk sgt moment indah dlm hidup, hihi.

Sunday, March 16, 2014

#boyitakawen

Alhamdulillah.
Dah selamat dh boy and ita jadi suami isteri.
Nikahnya jumaat malam, kenduri kt dewan gemilang felda,k.j semalam tghari.

Mak encik anak dua ni mmg takdan nk amik gmbar. Ada sikit2 je ihsan adik beradik sedara mara punya gmbar, hehe.

Atleast ada dari takde kan..





Semoga anda berdua bahagia hingga ke syurga.

Love,
Kakak ipar no.3
Hihihihi :)

Cari cari