Click Click

Thursday, October 31, 2013

Anak kedua

Maryam Hannah.
Was born on 28th October 2013, 1453 pm.
3.8kg :D

Less than 24hrs old.
Kehadiran cekmek ni dinanti.
Bila cikabang dh 100% wean off bf, baru betul2 bersedia untuk conceive. Bukan apa, persediaan bukan setakat fizikal je, mentally pun perlu.

Walaupun morning sickness agak mencabar untuk kandungan kedua ni, tp alhamdulillah, Allah mudahkan banyak perkara lain.

Sakit bersalin? Mestilah... tapi sebab dh ada pengalaman and ilmu serba sikit, alhamdulillah allah permudahkan.

Bersalin kali ni tak duduk wad lama, the next day tu dah boleh balik. Alhamdulillah, Allah bagi kekuatan luar biasa :)

Abg Irfan sgt excited jumpa adik Maryam for the 1st time. 'eh ada matala, eh hidung, eh ada mulut' hahahaha

Alhamdulillah, 2 anak sudah.
Semoga Allah terus bagi kekuatan dan permudahkan urusan dalam mendidik 2 amanahNya ini.

Now i am 2 times mom, hihi.

Tuesday, October 1, 2013

Ajari Aku



Ya Rabb.....

Ajari aku tuk bisa
Menjadi yang engkau cinta
Agar ku bisa memiliki rasa
Yang luar biasa untukku dan untukmu

Ku harap engkau mengerti
Akan semua yang ku pinta
Karna kau cahaya hidupku malamku
Tuk terangi jalan ku yang berliku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku

Mungkinkah semua akan terjadi pada diriku
Hanya engkau yang bisa mencintaiku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku

Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku

Ajari aku tuk bisa mencintaimu
posted from Bloggeroid

Cari cari