Click Click

Saturday, September 7, 2013

Drama Mama

Aku bukan putus asa, tapi aku rasa down sikit.

Pergi lah berjuta seminar or parenting class, tp kalau macam ginilah gayanya, aku rasa membazir je duit.

Parenting ni memerlukan penglibatan 2 pihak. Yes, 2. Ibu dan Ayah. Bukan ibu sorang. or ayah sorang2. Dua dua.
Kalau satu pihak je yg susah payah, macam mana nk jadi.

Entah la, aku nk komen lebih2 pun takbleh. Anak pun baru satu.
Cuma boleh terus usaha je lah.

Mak2 yg lain macam aku jugak ke?
Ke korang type yang 'just go with the flow'?

Aku bukan apa, kalau boleh aku taknk la anak aku perangai macam aku, biarlah jadi lebih baik.
Am i too ambitious?
Poyo ke?
High expectation sangat ke?

Aku cam allergic sikit dengan ayat ;
"ala, budak tu kecik lagi, biarla dia nk buat cam mana pun, jangan la marah dia, dia kecik lagi....."

Arghhh..., maka tak releven la pepatah 'melentur buluh dari rebungnya ' tu???

Dh jadi buluh baru nk lentur? Kalau boleh lentur, alhamdulillah.
kalau patah?

Malas nk fikir, tapi kena fikir...
Sbb aku taknk lacurkan masa depan anak aku.
Tp aku tak jumpa cara.
Putus asa? Belum lagi.

2 comments:

  1. anaaaaa.. huhuhuhu
    susahnya jadi aku ni, boleh transform jadi org lain tak, hahahaha

    ReplyDelete

Cari cari