Click Click

Saturday, June 15, 2013

Irfan at Zoo Negara

video


Excited kan suara masing2? hahaha
Excited okay.
Makpak pun excited jugak...
Ye la,the last time kitorg jejakkan kaki kat sini adalah masa tahun 2008 kot.
Zaman2 lagu Imran Ajmain gitu! hahaha
Masa tu Arissa pun baru 2 tahun.
Nnti nk cari gmbar kitorg tu kat friendster lah, nk tepek kat sini, hihi.

Okay, kembali ke tahun 2013.
Since abah cuti on that saturday, and mama dpt increment, maka mari kita celebrate bersama2 di zoo. Hahahaha
Adhoc plan pun takla adhoc sgt.. dh plan nk bwk Irfan g zoo ni dh lama, tp asyik plan je, pergi nya tak jugakkkk.
Sebenarnya nk tunggu Irfan besar sikit. So that dia tau apa itu zoo, and kenal binatang2 dalam tu.

Peace






Irfan ni peramah orgnya.
Dia ingat semua budak yg ada kat situ kawan2 dia, yg boleh diultramankan, hahaha
Semua dia nk usik.
Dh tghari sikit tu baru kakak Arissa dia sampai, so barulah dia bahagia sikit. Ada geng. Jalan2 tgk binatang2 sambil pegang tangan. Lega.
Diorang kutip daun2 kering bagi lembu makan.
Tgk monkey gayut2.
Tgk lion and tiger.

Memula tu nk suruh duk dlm stroller sikit punya seksa, bila dia tgk kakak sya dia duk dlm stroller dh berebut pulak......
Aiskrim yg sebelum ni kita bli bg dia and dia reject, tp bila tgk kakak sya dia mkn, dan dan mintak sikit. Sabor je la....

We had lunch kt dlm tu je, g tgk animal show.
Then solat zuhur and rehat2 di bawah pokok.
Lastly ke akuarium.
Pastu balik.
Sgt letih, tp fun.

Since balik dari zoo tu Irfan cam ingat je all the experience kat sana. Dia akan imitate cara giraffe makan daun.
sea lion clap hand, birds flying.
Saja suka2 tanya dia balik, bg dia ingat. Sbb bila dia cuba ingat tu muka dia macam tgh imagine balik apa yg dia nmpak masa kt zoo tu. Priceless.







No comments:

Post a Comment

Cari cari