Click Click

Tuesday, February 26, 2013

Weaning Drama

Episod drama bermula weekend lepas.
Sebelum ni, if he asked for nenen mama bg, tak mintak mmg takde la mama offer.
Kata dh big boy kan....
Hihi

Since last week dh start tido separately ngn mama and abah.
Tp biasa la sblm nk lena tu msti request nk nenen.
Tp disebabkan mama dh bertekad nk betul2 weaning off Irfan dr BF, makanya drama swasta menjadi lebih dramatik.
Haha.

Last saturday berjaya.
Ahad pun not bad.
Malam semalam drama terus ke kemuncak klimaks, haha.
Merajuk sakan dia.
Bila dia mintak nk nenen, mama pujuk cakap "Irfan kan dh big boy, kan ultraman, ultraman mana nenen"
Pujukan dibalas dengan..... "huhhh" dengan siap body language yg menunjukkan betapa merajuknya dia, huhu
Siap tido jauh2 dr mama and abah.
Peluk pun kena tepis.
Marah sungguh.
Tp bila dh letih, tertidur jugak.
Irfan..irfan..
Irfan dh besar, dh big boy.
Nenen nenen ni tak cool la utk big boy.

For me, the best tips during weaning process ni,
Mak jgn mudah give in.
Ingat, the choice to Bf is for his own good, so as weaning.
Even mungkin ada pendapat yg kata tak payah susah payah weaning lagi pun takpe.
But it depends to individu.. family.
And for me, i have my own reason.
Biar susah payah go thru weaning process and menghadap drama2 ni sekarang, daripada lengah2kan. Nk kena tempuh jugak nnti kan.....

4 comments:

  1. irfan, irfan kena faham, ur mother dlm proses nak bg irfan adik tu, so, irfan kena lupa kan nenen ibu tu tau....hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau takpe....
      Nanti ada adik lagi banyak drama aku rasa.
      Biarlah susah sikit sekarang.

      Delete
  2. Replies
    1. Dia 2 tahun 3 bulan sekarang ni, saya plan by 2 tahun 6 bulan dia kena 100% off. Tp yelah, kita cuma mampu merancang, perancangan allah lebih hebat.

      Delete

Cari cari