Click Click

Tuesday, January 15, 2013

Presiden Suara Wanita 1Malaysia memperbodohkan Mahasiswa

http://www.youtube.com/watch?v=MJs6_j0rfi8&feature=youtube_gdata_player

Hahahhaha...
Aku siap bagi link youtube lagi.

Pada aku la kan, 2 2 pun sama je. Sentimen.
Yg sorang tak berapa nk ada ilmu yg cukup luas.
Yg sorang cakap tak serupa bikin. Pastu melalut yg bukan2.

Aku rasa apa yg Perempuan tu cuba sampaikan pada mahasiswa UUM tu, adalah dia suruh besyukur dengan apa yg kerajaan bagi sekarang ni, pasal isu pendidikan percuma dari pre school smpai la ke menara gading tu.
(Nak benda free semua mana mampu dikkkkk.... boleh muflis negara kita ni. ko bagi figure main billion2, akak plak tak pandai ekonomi, susah sikit la komen bab ni. Somemore masa ko tgh naik sheikh bentangkan notes2 yg ko ada dh disuruh stop and listen listen listen listen listen listen... hahhahahah. dh tak berapa nk focus dh masa tu)

Kita ni manusia, mmg sukar utk dipuaskan.
Elok tang ni, kang nmpak buruk plak tang lain.
My humble opinion, kita perlu besyukur dengan apa yg ada. Yg tak ada kita usaha pelan2... takleh la mintak hari ni dapat harini, now malaysia sebuah negara yg membangun.. let say nnti bila anda2 yg kat university ni dh grad, dh kerja, and dapat menyumbangkan tenaga kerja anda (and duit tax dari gaji anda, hahhahha) kepada negara, malaysia akan jadi sebuah negara yg maju, tak mustahil at that time pendidikan percuma boleh diberi.
Disclaimer: Jangan pulak lebel aku ' taksub kerajaan' pulak if aku cakap macam ni.

And pasal perempuan yg dikatakan Presiden suara wanita 1Malaysia tu, nk bercakap pasal respect konon, kau pun tak reti respect org! Bukannya org muda je kena respect yg lebih tua. Org tua kena la tunjuk contoh yg baik. Supaya dari kecik, remaja and sampai ke tua tau hormat org.

Pada aku la kan, mahasiswa ni memang perlu diberi ruang yg macam ni.. bukan apa, kalau sekat pun kang dia cari jugak jalan lain. Patutnya Perempuan tu bagi la peluang budak tu cakap sampai habis. And jawab la soalan dia dengan berhikmah. Kalau budak tu tanya soalan more to malaysia punya financial bagai, and kau plak bukan dari bidang tu ( kau dari bidang kaji masalah2 binatang2... hahahahahaha) biarla org yg arif bab tu yg jawab. Make it as perbincangan yg lebih berilmiah lah. Aku rasa budak2 ni perlukan penjelasan je. Ini tidak... kata forum suara mahasiswa, but u insist people to stop discusing but only listen.... apa daaaa.

Disclaimer: jangan plak kata aku pro pembangkang pulak.

Aku pun benci budaya songsang yg merosakkan bangsa,
Aku pun tak suka demonstrasi jalanan yg menghancurkan keamanan. ( selagi ianya aman dan tidak menysusahkan org lain boleh lagi consider)
And i'll definately tentang segala anasir (tak kira la luar ke dalam ke) yg boleh boleh merosakkan akidah dan sahsiah anak bangsa.
Aku akan sentiasa menyokong segala usaha kearah memperbaiki dan mengekalkan keamanan, kesejahteraan dan keharmonian negara Malaysia ini.
Ini ikrar aku.

posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment

Cari cari