Click Click

Wednesday, December 19, 2012

Mengapa saya cintakan kerja & pekerjaan saya.


1. Saya jatuh cinta dengan data management. Tambah2 data management on heart disease. Sbb pada saya, ia penyakit yg common. Ia berlaku dikalangan ahli keluarga dan saudara mara yg paling dekat. Jadi saya enjoy utk collect data berkenaannya.

2. Dengan bekerja di sini, saya dapat peluang utk bg keselesaan pada ibu and ayah saya if they are treated here. Company cover segala bayaran utk ibu and ayah saya. Which is bukan senang company swasta lain nk bg pada staff kan...

3. Walaupun tak byk, tp company cover maternity bill saya, and masa lahirkan Irfan, cukup selesa dengan harga itu. Dan cover all outpatient bill for 3 of us. Itu pun dh cukup besar nikmat yg saya patut syukuri.

4. Kerja saya agak flexible. Tinggal diri sendiri je yg perlu arrange ikut tahap mana lebih penting atau perlu disiapkan segera. Setakat ni rasanya tak pernah lagi tak achive apa yg patut buat. Alhamdulillah. Masa kerja pun ok. Mungkin ada la 2 3 kali kena balik lmbt utk siapkan data and presentation slide. Tp tak la balik lewat sampat 2 3 pagi mcm dulu2.

5. Kt sini kalau keje siap awal boleh pegi gym exercise, ada sauna.. best kan. Lama dh tak pergi.

6. Setiap hari sebelum solat zohor berjemaah ada kuliah agama. Hari khamis petang pun ada kuliah fiqh solat selang seli dgn kuliah riyadhus solihin and kelas harfiah. Pendek kata, management sanggup peruntukkan sebahagian duit untuk bagi staff belajar and mendalami agama. Rasanya tak semua tempat boleh bagi macam ni..

7. Increment setiap tahun pun ok. Bonus pun Alhamdulillah, setakat dh nk masuk 5 tahun kerja ni tak pernah lagi la tak dapat. Akaun bank merasalah 5 angka. Tempat lain tak pasti. Pasal kestabilan gaji sekarang pun antara faktor saya suka kerja disini.. :)

Haissssshhhh... ni entry pujuk diri sendiri supaya lupakan hasrat utk cari kerja tempat lain.
Harap maklum.

4 comments:

  1. motif?hahahaha...cuba masuk khazanah nasional n compare dgn ijn...:)

    ReplyDelete
  2. Masalahnye na, kalu aku beria2 compare ngn khazanah pun macam la khazanah tu nk ambik aku keje...... huhu aku rasa aku mmg ditakdirkan utk makan gaji kat sini kot, haha

    Takpelah, selagi ada rezeki kat sini aku keje la kat sini. Kalau tak, aku yakin Allah akan mudahkan usaha aku untuk dapat keje kat tmpat yg lebih better.

    ReplyDelete
  3. tu la..aku pun rs gitu...kalau aku la jd ko, aku xde nya nak kuar dr ijn tu..bg aku dah comfort zone dah tu...kalau aku la keje yg betul2 bidang aku (either HR or finance dept) kat ijn, mungkin aku xkan keluar kot dr situ...

    eh..tp aku sanggup ke keje kar HR ijn tu?hahahah....

    ReplyDelete
  4. Hahahahhahahahhahaha... cer pikir betul2.
    Hahahahhahahhahaha

    ReplyDelete

Cari cari