Click Click

Wednesday, October 31, 2012

Semalam Dalam Sejarah

Hihihihihi
Sebelum tulis baik aku gelak dulu..
Maybe it is not funny for others, tp bg aku maknye si Irfan, mmg lawak la.
Sape2 yg pernah dgr suara si Irfan ni maybe bleh imagine la betapa lawaknya anak teruna den ni.

Semalam..

Aku bli air kotak chrisenthemum tea yg kotak besar tu masa singgah kat petrol station,jemil isi minyak kete.
So masa amik Irfan from nursery, dia nmpak la air tu. Mmg dia mintak la kan, for sure.
Masalahnya, strawnya pendek. Tak cukup panjang utk kotak yg gedabak tu.
Tapi kalau kita org besar ni mmg boleh la pegang straw tu and adjust sikit2 so that boleh minum.

Budak kecik ni, memula dia ok je pegang straw tu and minum.
So maknye biar je la kan dia minum dgn gembira.

Tiba tiba...
"mama sepit!"
aku " apa yg tersepit?"
"ni.. sepit" kata anak teruna cuba utk explain keadaan yg telah terjadi sambil menunjukkan kotak air tadi.
Dengan muka sedihnya "tersepit"
aku buat apa? Gelak. hahahahhahahahahahahahhaa

Itu bukan tersepit la Irfan, tu tenggelam!
Straw tu dh jatuh kedalam kotak besar tu. Nk keluarkan balik pun agak susah la nk korek2 dari lubang yg kecik cenonet tu.

Hahahahhaha
Aku tak sure dia mmg faham kat mana nk guna perkataan tu and does he really know what is 'tersepit' or 'sepit' ni.
Tapi dia cakap cukup clear, tak pelat langsung.

Balik raya baru ni, asyik la ckp 'cepat'.
Sikit2 "cepat cepat"
Yg ni aku tau mana dia dpt.
I've to admit, aku ngn jemil mmg selalu sebut 'cepat'2 ni

Contoh;
abah "mama, CEPAT, dh pukul berapa ni"
mama (masa nk ajak irfan mandi, or nk suap makan or byk lagi situasi2 lain) "Irfan, CEPAT CEPAT"

Hihihi.
Budak2 ni mcm sponge.
Senang je nk menyerap segala benda.
Huhu.

6 comments:

  1. tu tanda dia dah boleh ada adik la tu...hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha
      insyaallah.
      sebelum tu kena pandai btau nk buang air dulu, hihihi
      aku nk potty tarin dia la, senang sikit.
      Ana, nk tnya pasal bf after two years ahh, bila ko free weh?

      Delete
  2. Replies
    1. betul.
      kita kena tunjuk contoh yg baik2 je sekarang ni, hihi.

      Delete

Cari cari