Click Click

Wednesday, October 31, 2012

Semalam Dalam Sejarah

Hihihihihi
Sebelum tulis baik aku gelak dulu..
Maybe it is not funny for others, tp bg aku maknye si Irfan, mmg lawak la.
Sape2 yg pernah dgr suara si Irfan ni maybe bleh imagine la betapa lawaknya anak teruna den ni.

Semalam..

Aku bli air kotak chrisenthemum tea yg kotak besar tu masa singgah kat petrol station,jemil isi minyak kete.
So masa amik Irfan from nursery, dia nmpak la air tu. Mmg dia mintak la kan, for sure.
Masalahnya, strawnya pendek. Tak cukup panjang utk kotak yg gedabak tu.
Tapi kalau kita org besar ni mmg boleh la pegang straw tu and adjust sikit2 so that boleh minum.

Budak kecik ni, memula dia ok je pegang straw tu and minum.
So maknye biar je la kan dia minum dgn gembira.

Tiba tiba...
"mama sepit!"
aku " apa yg tersepit?"
"ni.. sepit" kata anak teruna cuba utk explain keadaan yg telah terjadi sambil menunjukkan kotak air tadi.
Dengan muka sedihnya "tersepit"
aku buat apa? Gelak. hahahahhahahahahahahahhaa

Itu bukan tersepit la Irfan, tu tenggelam!
Straw tu dh jatuh kedalam kotak besar tu. Nk keluarkan balik pun agak susah la nk korek2 dari lubang yg kecik cenonet tu.

Hahahahhaha
Aku tak sure dia mmg faham kat mana nk guna perkataan tu and does he really know what is 'tersepit' or 'sepit' ni.
Tapi dia cakap cukup clear, tak pelat langsung.

Balik raya baru ni, asyik la ckp 'cepat'.
Sikit2 "cepat cepat"
Yg ni aku tau mana dia dpt.
I've to admit, aku ngn jemil mmg selalu sebut 'cepat'2 ni

Contoh;
abah "mama, CEPAT, dh pukul berapa ni"
mama (masa nk ajak irfan mandi, or nk suap makan or byk lagi situasi2 lain) "Irfan, CEPAT CEPAT"

Hihihi.
Budak2 ni mcm sponge.
Senang je nk menyerap segala benda.
Huhu.

Thursday, October 25, 2012

Emergency Leave


Gambar di atas ialah gambar seorg budak kecik bertemperature 38·c.
Dia ok je mlm sebelum tu, cuma dia tak cukup tido.
Dia tido awal, tp terbangun pukul 2 pagi. Dia main tak ingat nk tido, akibatnya masa dh smpai depan gate nursery dia termuntah.

Mama and abah terpaksa jugak pergi office. Sbb keje mama sgt la menimbun.
Tp dalam kul 10 tu babysitter dia call ckp bdn dia still panas even dh bg ubat demam.
Maka, lunch time tu terus apply cuti.
Kerja, siapkan mana yg patut je. The rest can wait.
Anak lagi penting.

Aku sebenarnya mmg jenis yg tak risau if anak or even aku diri sendiri demam or selsema yg on off tu. Tp bila org keliling risau aku jadi risau la jugak.

Alhamdulillah, lepas bg irfan makan ubat demam and antibiotic tu dia dh ok.
Harini dh bleh g school. Mama pun g office dgn tenang.

Published with Blogger-droid v2.0.9

Sunday, October 21, 2012

Mama's Handsome Boy at 23 Months

Sudah menginjak ke 23 months, maknanya next month sudah birthday yg ke 24 months, 2 tahun!

Budak 23 bulan ni dh pandai macam2.
Boleh la nk di ajak borak, tinggal paham ngn tidak je, hahhahahaha
Dia sgt expert memanjat. Panjat kerusi meja makan then langkah masuk dlm highchair dia,agak2 dh bosan dia lompat pegi panjat sofa, and then terjun tiruk or slide dicelah sofa.
Mama tgk je, agak2 nk jatuh mama pegi la sambut.
Huahuahua.

Dia sekarang pandai protes, if kita nk buat apa2 yg dia tak nk or tak suka, suka suki jerit NO sekuat kuat hati.
Mana blajar neh???
Kalau tgh mood tak berapa nk elok tu, ngn sapa2 pun tak mau.
Dah macam anak koala bear dh berpaut ngn mama.
Abah cuit sikit pun mengamuk.
lagi sekali, sape ajar neh??
Huahuahua

Dulu2 weekdays boleh je tido awal and bangun awal, sekarang ikut mood dia.
Kalau dia rasa dia nk main, dia boleh je taknk tido.
Esok pagi melentok lentok mengantuk.

Irfan irfan....


Default smile. Suh smile je jadi camni la.. haha


Sangat suka drive car.

Published with Blogger-droid v2.0.9

Cari cari