Click Click

Wednesday, September 19, 2012

The 22 Months Young Boy

Budak kecik pakai seluar hitam,baju putih koler oren itu lah jantung hati saya , esok lusa dh setahun 10 bulan.

Cakap bahasa dia je,tp nk mintak apa2,akan ckp 'nk itu' and dia akan point ngn jari dia la tunjuk apa yg dia nk. Kalau tak tolong dia amikkan apa yg dia mintak tu,siaplah,sampai kendur baju kena tarik.Dgr bunyi or nmpak apa2 msti cakap 'what's that' or 'what's this'. Kalau org bg dia barang or even dia yg bg brg kt org dia akan ckp 'asheh' (terima kasih) so CFC!

Now dh pandai mintak susu as 'susu'. Kadang2,suka suki dia panggil mama 'abah'. Lps minum or mkn msti letak blk pinggan or sipcup kt atas meja.

solat tau sujud and tadah tangan baca doa.sejuk hati tgk anak bujang sorang ni.

Dia suka berkawan,tp nk kawan dengan org2 besar. Bila dengan cousin2 ada je nk berebut mana. Apa je yg abg2 tu tgh main yg tu la yg dia nak. Sabar je la

Boleh dia tinggalkan bola dia, nk g join budak2 poli tu tgh main bola, hahahaha

Irfan Irfan Irfan..

4 comments:

  1. luahan hati irfan,

    "ibu, bila irfan nak dpt adik ni?"

    hahahahhahhhhaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...
      irfan tak pandai mintak adik lagi la..
      insyaallah, tahun depan akan aku usahakan, huahuahua

      Delete
  2. dah besar dh anak teruna dia...pasti lasak kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat lasak noen, tapi dh resam anak teruna kan, ikutkan je lah..

      Delete

Cari cari