Click Click

Wednesday, September 26, 2012

2 hari bak 2 tahun

Since jadi isteri, mmg dh lama tak kena outstation jauh2.
Mmg bersyukur jugak, peluang keja outstation jauh2 dah merasa masa bujang2 dulu.

Dh kawen and ada anak ni, rasa susah sgt nk tinggalkan family.
Seumur hidup Irfan, dia mmg tak pernah tidur tanpa mama dia.
It was very hard for him, and it was hard for mama too.

2 buah hati mama

For mama,a half day meeting kat Hong Kong mmg la best. Tp, memikirkan nk tinggalkan 2 jejaka kesayangan tu yg azab sikit tu. Byk sungguh benda nk kena fikir. Mujur Irfan dh almost 2 years, pasal susu tak risau sgt dh. Abah ok je bab nk bg anak dia makan.

The most critical part ialah nk menidurkan si anak teruna tu. Boleh ke dia tidur tanpa nenen???? Huhuhuhu Tak cuba tak tahu kan...
Mujur pegi 2 hari. Itupun dah rasa macam 2 tahun.

katil king, tapi irfan and abah takde mmg takde makna
 
2hari yg sungguh padat. Dalam kepala cuma fikir allah mudahkanlah segala urusan, and irfan and abah okaylah hendaknya. Hihihi
 
Alhamdulillah.
Semuanya ok. Mama ok, irfan ok. abah je yg tak cukup tido, hahahaha
Abah cakap irfan ok je, takde la nanges2 teruk sgt. (Tapi mmg tak sanggup la nk ingat muka dia masa meraung sbb mama letak kat carseat masa nk tinggalkan dia tu...sayu!)
 
Abah cakap abah layankan je. Nk main peti ais pun abah tak marah.
As long as tak nanges, hahahaha
 
Abah siap bawak Irfan pegi playground, bagi dia main puas2.
Kot kot la bila penat, balik dia akan tido lena tak ingat nk nenen dia.
Tapi... turn out mmg la irfan tak menangis tgh malam.
Tapi dia restless! sudah2 tido sambil berdukung. And.... pukul 3 pagi baru tido!
 
Pagi2 lagi abah dh kena bangun siap2 nk pegi office and siapkan Irfan nk pegi nursery. Sian abah... tak pe bang, pahala byk!
 
Mujur Irfan kat nursery ok, i bet mesti dia byk tido dari main! hihi
Ye la, org dah puas main sampai kul 3 pagi..... P
 
Masa dh balik rumah tu abah cerita Irfan baik, Irfan behave. Senang je nak jaga Irfan. Tapi abah ckp " if you could see macam mana dia react mlm tu..you tau lah how much he loves you!" aduhhh...
 
Mmg la, mama tau. Irfan mmg sayang mama endlessly.
Mama pun!
and we love you too abah!

view dari bilik
Jalan jalanan
A must go place
cari ketenangan ke dik? hihihi
yg ni bukan cari ketenangan, ni perabih duit namanya!


Ni baru first time berjauhan ngn Irfan, rasanya kalau dh biasa okay kot.
Irfan kan dh besar.
Abah kan dh pass utk jaga Irfan sorang2.
Boleh la mama g HCM city shopping for a day kan??
Hahahhahahaha

Published with Blogger-droid v2.0.9

No comments:

Post a Comment

Cari cari