Click Click

Friday, August 31, 2012

Merdeka Merdeka Merdeka!

I'm proud to be malaysian.. Though i look like i'm not, but who are you to judge me? Hahaha

Saya bersyukur dilahirkan di negara ini. Dilahirkan selepas 28thn negara ni merdeka. Hidup aman tenteram.

I wish Irfan Ahmad pun dapat rasa keamanan hidup di negara ni.

This was his 1st time bersesak2 kat parade yg besar2 mcm ni. Perak sikit la tgk ramai sgt org. But i know he enjoyed in his own way. Pegang camera beriya konon amik gambar,hihi maybe sbb dia tgk semua org duk pegang camera kannn. Sampai tertido ye..

Mula2, kita ajar ank kiter pose ala2 1 Malaysia dulu, hahaha
Kemudian

Eh boboiboy lalu
 
Tun, saya suka cerita Tun pasal Merdeka.
 
Saya tahu kenapa org2 yg lahir sebelum zaman merdeka amat2 cintakan keamanan. Mereka meraikan merdeka sebab mereka pernah dijajah dan sekarang betul2 menjiwai erti kemerdekaan yg sebenar.
 
There is nowhere else I would like to be other than Malaysia.
It’s not a perfect country.
I don’t like some of the things I see or experience.
But on balance there is more good in independent Malaysia than there are bad things.
So I will celebrate Merdeka days.
I will fly the Jalur Gemilang and I will sing the National Anthem.
I am proud I am a Malaysian, a citizen of an independent country.
I will not step on the pictures of people who only know how to hate and have done nothing to make this country better.
So I will shout “Merdeka” Malaysia for Merdeka means a lot to me.

I'm proud to be Malaysian. Alhamdulillah.

Wednesday, August 29, 2012

AIPM 2011 - IJN

IJN muncul pemenang ketiga selepas LHDN in 2009, polis and tentera in 2010. As part of yg menyumbang kepada inovasinya IJN ni, i bangga you! (Even kewcikk jewww )

Cerita ni dh basi sehari,Huhuhu

Saturday, August 25, 2012

Balik Kampung Kodiang


Kami disambut dengan nota kasih sayang pd grill pintu rumah,hihi Even dh 2 tahun kawen, and 3 Kali beraya. Tahun ni 1st time,cik abg saya tak berhari raya pertama dengan family dia. Raya kedua baru balik kampung kodiang. Amik baradik yg lain semua dh ada kt sana. Kalau kt ipoh irfan xde geng nk main,kt kodiang dia ramai kawan. So very the excited one, huahuahua

 
Susah oo..nk amik gambar mereka2 ni. Hihihihi
 

Hihihihi riuh meriah riang ria raya :-)

The Ahmads.

Friday, August 24, 2012

Irfan's version of Hwang Seok Hyun


Aku sgt menggilai budak kecik ni,since tgk movie dia berlakon dulu.
Usaha cari kat youtube koleksi talkshow i have an uncle semata mata nk tgk dia belakon..huhu


Now, i have my own Hwang Seok Hyun in dah house,hihi



Published with Blogger-droid v2.0.6

Tuesday, August 21, 2012

His 1st lolipop



Jakun kejap anak aku dpt lolipop.
Setiap kali jilat,dia ckp daaaap.
For every single jilatan okay...
Nmpak benor tak pernah mkn,hahaha

Published with Blogger-droid v2.0.9

Monday, August 20, 2012

1st day of Syawal 1433







Tahun ni dapat solat sunat hari raya kat masjid :-)
Budak kecik tu tinggai dgn cikdya dia kat umah,hohoho
Duk rumah,melayan tetamu sahaja.
Petang dh nk maghrib baru sempat beraya dgn klik mafia (x cukup 2 org).

Published with Blogger-droid v2.0.9

Saturday, August 18, 2012

Safe journey, insyaallah.

Alhamdulillah, and insyaallah esok satu syawal.
We're now heading back to ipoh. Insyaallah raya kedua blk kodiang pulak.
Will spend beberapa hari kt kodiang and insyaallah singgah ipoh sebelum blk k.l sabtu depan.

Untuk sesiapa yg terbaca entry2 saya kt blog ni, saya dengan rendah hati mohon ampun sekiranya ada penulisan saya yg kasar atau mengguris perasaan ada. Maafkan saya.

Kita ada beberapa jam je lagi dalam bulan ramadhan. Speed up ibadat kita hingga ke garisan penamat,mcm usain bolt,hihi

Selamat hari raya 'idulfitri. Semoga Allah menerima setiap amal ibadat yg telah kita lakukan sepanjang ramadhan,semoga istiqamah terus selama lamanya.

Maaf zahir & batin.


Tuesday, August 14, 2012

Nikmat

Kadang kadang tak perasan dgn nikmat nikmat yg Allah dah bagi.
Asyik cari and mintak nikmat nikmat yg lain (which  yg selalunya Allah belum beri )

Nikmat lahir sebagai seorang Islam. Nikmat iman. Nikmat punya perasan takut buat dosa. Nikmat punya perasan mahu bertaubat. Ya Allah, Terima  kasih  atas  nikmat nikmat ini .

Cari cari