Click Click

Friday, July 13, 2012

Say no to B.Milk?

I'm not sure what i'm supposed to feel right now, happy ke sedih ke...
Jemil already confiused with me..
Bini dia senget sikit.

Rasa baru last week kot, i'm writing here.. asking LC kat fb pasal susu sikit la bagai,
sekali.. last week, on monday evening masa nk amik Irfan from school, makteh cakap Irfan minum sikit/tak mau minum susu mama dah... hah?????
Should i sedih or what??
But.. i told makteh 'oyeke..then lega sikit tak yah pikir nk kene pam susu byk2'

But... but lagi..masuk je kereta my brain start processing balik kata2 makteh..
and..i'm start asking Jemil silly questions.. 'Nape eh Irfan taknk minum susu mama?' ( i already know the answer actually .. Irfan dah nk dekat 2 tahun, dia byk makan macam2..susu bukan makanan utama dia..)
and summore queastion like.. 'abg, pelik tak irfan takmau/minum sikit susu mama?' (i think.. the answer is the same like the first one)
And selang seminit.. 'ala sedih la irfan dh taknk susu mama' ayat keluar lagi.
Kat rumah masa tgh DF Irfan..' ni elok je Irfan minum susu, tapi nape kat school dia tak mau minum eh?'

Agak2 if you are in Jemil's shoes.. rasa geram tak?
HAhaahha.. sbb my darling husband tu dh tahap tak tahan nk dgr my mengomel about susu anymore...hihihihi

Apa yg aku nk sebenarnya ni?
Susu sikit bising..
Irfan tak byk minum susu..susu ada lebih.. bising jugak...
Hahahahha.. pening la..

Apa apa pun, aku tau apa yg allah rancangkan ni lebih baik dari perancangan aku.
Irfan sedang membesar, aku kena belajar utk terima proses2 pembesaran dia.
huhuhu

Should i say that allah aswered my prayer?
Yelah.. sebelum ni aku kan asyik susah hati susu sikit.
Nak puasa ganti pun susah sbb takut production makin low and tak dapat nk bekalkan Irfan susu hari2.
Allah sayang aku la tu.
Allah nk mudahkan proses penyusuan ni tanpa membebankan aku.(kan hari2 doa supaya allah permudahkan urusan harian??)

Okay, take it positive and move on Intan!
See.. everything went smooth je kan??
Irfan still DF kat rumah, you can still enjoy cudling him...
Masih direzekikan dgn susu utk bekalkan kat Irfan at school.
If dia makan and minum dgn sihat, thats already seribu nikmat dah...

My heart and soul!

No comments:

Post a Comment

Cari cari