Click Click

Saturday, July 14, 2012

Karnival Minggu Penyusuan Susu Ibu


I'm proud to be there.
Bangga.
Alhamdulillah.
Ada usaha yg gigih utk memartabatkan Penyusuan Susu Ibu.


Pelancaran Titisan Emas
Terdetik jugak kat hati, (masa tgk ada ibu yg dapat anugerah sbb berjaya menyusukan anaknya) punyala kita ni nk galakkan ibu2 ni menyusukan zuriat sendiri, siap bagi anugerah lagi!

I'm not going to talk about hak2 anak,ayat2 allah yg menyeru ibu2 supaya menyusukan anak2,benefits and all.. itu semua org tau (or kalau tak tau pun boleh google and boleh dapat info2 ni)
cuma..nk share rasa seronok dikelilingi ibu2 hebat ini.
I'm sure, diorg pun bekerja macam aku.
Ada rumah yg perlu dikemas (takleh tgk rumah bersepah)
Ada suami yg perlu ditaati.
It makes me feel..okay..
ye..i feel okay.
Rasa macam, bukan aku sorg je yg perlu hadapi kehidupan sebagai ibu (yg havoc) and perlu berkerja, but still mahu bagi yg paling baik utk anak tersayang.
Ramai. Harap Ilmu yg dikongsi dimanfaat sebaiknya.
Abah dia kerja, so dia teman mama dia. (Gambar kabur sebab dia yg snap sendiri..so quality masih boleh diterima)
one of the forum's panel, Serina Chef Wan
Kakak2 Nurse yg rajin melayan Irfan, umpan dgn jam je!

dan...akhirnya...tidur lena dlm auditorium yg sejuk tu.

To BF and menjayakan BF sehingga anak umur 2 thn ke 2thn setengah ni bukan mudah sebenarnya, tapi tak la susah sgt sampai kita tak mampu buat.
Semua ibu mampu menyusukan anak2 sendiri. Kecil sgt percentage yg betul2 mempunyai masalah dengan penyusuan yg menyebabkan kegagalan.
But at least galilah ilmu,cuba, doa, tawakal lah..

Dalam dunia hari ni, all BF mom are promoter to BF.
Macam kempen suh bli shaklee ke, SD II ke, bio Ever ke.. macam tu la kempennya.
Tahniah and thousand thanks to those yg byk berjasa memperjuangkan BF ni.
Rasanya, BF dh tak asing sgt macam few years back.
Ramai ibu2 muda yg semangat utk BF zuriat masing2 bila usaha2 mempromosi kebaikan2 susu ibu ni tersebar luas.

Even i'm not a PC apatah lagi LC,
Tapi sbg seorg ibu yg dah melalui moment2 manis ni,aku cuba utk smpaikan sebnyk mungkin ilmu yg aku ada. (tinggal pilihan je..nk buat ke tak nk)

Eh....baru perasan aku tak amik gambar pun ngn Hana masa kat karnival tadi!
Yelaaa..aku kan sibuk mengejar anak teruna aku yg excited tgk ramai kawan...hihihi
Hana ni one of my friend masa kat matrik dulu, bestfriend okay..(aku pernah ikut dia balik kampung taiping dia... bwk moto bapak dia sampai accident langgar tiang letrik!)
Now Hana tgh sarat pregnant her 1st baby, so aku saja ajak dia join karnival ni. So that dia dapat kutip ilmu penyusuan kat sini.

Kenapa tah, rasa beremosi pulak menulis pasal ni.. ermmm
Hormon kot...hahahhahaha

No comments:

Post a Comment

Cari cari