Click Click

Friday, June 29, 2012

Our Euro 2012

Compared to masa WC dulu, aku rasa semangat nk tgk bola tu dh mula pudar..

I'm so mak mak already, instead of berjaga tgh2 pagi buta semata2 nk tgk bola lebih baik la aku tido..
Germany ke mana.. klose ke mana..hahaha

Dari mula game lagi, satu game german pun aku tak tgk, yg pasti aku tau diorg menang semua game.
Mmg satu game pun tak tgk kali ni, hihi
Jemil kejutkan, aku bukak mata, tak sampai seminit kemudian aku dh kelauttt..

Masa german vs holland aritu, aku tak tgk pun, sedar dh pukul 5 lebih..sang suami penyokong holland masuk bilik, aku tersedar, tanya sape menang..dia jawab 'abg ngantuk..abg nk tidur' membawa maksud german menang dengan holland 2-1 hihi..

Fan Holland yg kalah...haha
Bila holland terkeluar sudah..dia sokong england pulakkk...
sekali lagi dia kecewa.. england kalah ngn italy..
and biasalah pakcik tu, dia akan sokong any team but not germany..so masa german lawan portugal dia sokong portugal..tapi semua team yg dia sokong semua kalah..hahahaha

except for italy pagi subuh tadi..sedih..
aku beria2 kejutkan dia suh bukak tv.. ye la german lawan italy for semi kot...dh la satu game german pun aku tak tgk, takkan semi pun tak tgk kan..
sekali, elok bukak je tv tgh lineups, so aku pejam la kejap mata..sekali amik ko..terus kelaut lagi... sedar2 jemil kejut aku kata abih la german dh kene 2 biji. Aku bangun terus g toilet, amik wudhu', solat. Kuar dari bilik tgk german dh score satu.. kalau masa wc tahun 2006 dulu italy menang last minit,kot2 la kali ni german boleh menang last minit kan..tapi harapan berkecai sebab sampai minit ke 94 terakhir scorenya masih sama.
Maka sayonara lah germany dari euro 2012.

Dan lakiku yg bernama jemil itu telah menari2 kesukaan sbb katanya aku dh senasib dgn dia...

Dibahan macam2, tak cukup menari and bersorak depan2, wall fb aku pun jadi mangsa. Dalam kereta nk g opis pagi tadi pun kene lagi. Tak cukup dgn tu dia sms lagi. Kejam sungguh. Takpe. Saya redha. hihi

Despite kekejaman yg telah dilakukan, aku rasa happy. Sebab bergaduh benda2 bodoh camtu kadang2 manis utk dikenang.
He is my best buddy.
Dia kawan tgk bola aku, aku tak perlukan kawan2 lelaki lain utk sembang pasal bola.

Tapi aku dh tak berminat tgk bola, hahhaahaha

Abg, i know you'll read this.
ich liebe dich!
hahaha

Esok pagi, i'll make nasi goreng kampung german guna bawang holland k..
hahahha


2 comments:

  1. cakap dgn jemil tlg jgn sokong spain utk final nnti..kang nnti x pasal2 spain kalah...

    hahahahah....

    tp german main ntah a[a2 br ni kan..aku dah ketakutan dah membayangkan spain akan kalah bila lawan final dgn german..hahahahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..mlm tadi sebelum tido kitorang layan running man sampai kat kul 2 baru tido, last2 jemil sorg je tgk, aku rasa halfway je kot dia tgk..last2 dia pun skali sambung tido..

      anyway, kita tunggu epl bulan 8 pulak eh..haha

      Delete

Cari cari