Click Click

Sunday, April 15, 2012

Me + Jemil + Irfan at Bagan Lalang

This is our first trip to Bagan Lalang..
org lain dh berjuta kali pergi..
Pergi sana mcm pergi pasar je..

Decided nk pergi pun sebenarnya sbb kesian kat sang suami yg dh byk kali duk ulang2 ayat.." bestnya kalau dpt makan seafood".. "ingat tak kita mkn seafood kat kuala perlis dulu..best kan?" "ingat tak kita makan sotong goreng tepung kat Langkawi dulu" ada la lagi ayat2 lain yg menyebut tentang seafood..hihi
Nk balik kedah semata2 nk g kuala perlis tu macam jauh sgt je.. so ke Bagan Lalang saja lah kita ye..dekat!

Seafood kat sana?
Okay..best.. sedap2 sbb mmg fresh.. Tapiiiii....
Hahahha.. nightmare kot...
Mmg itulah meal paling lambt pernah aku dpt seumur hidup!
3 jam lebih kot...

Sampai sana petang..mandi2 kat pool..bwk Irfan berkenalan dengan pantai dan laut... jalan2 tepi pantai..mmg heaven la..
Air laut mmg surut petang tu so mmg sesuai la utk budak kecik tu nk berjalan2 sesuka hati dia.

Masa petang tu dh aim dh restoran mana nk g terjah utk dinner seafood kita, tp tah apa tah tak terpikir nk g booking tempat tu ke apa.
Laju je balik hotel. Mmg plan lepas solat maghrib nnti kita terus pergi.
Dalam 7.40-8 cmtu kitorg sampai Restoran Senandung Semalam kot nama eh.. Jalan kaki je sbb dekat sgt ngn Seri Malaysia tu.
Sekaliiiiiii.. uuuiiii mak aiiii
Ramainya org..
yg beratur pilih seafood tu satu hal la..
yg berdiri takde meja pun ramai gila!

Dipendekkan cerita, Irfan mengamuk sbb ngntuk and letih terus tertidur.
Jemil beratur nk pilih2 pun lama gila.
Dh pilih..nk tunggu diorg masak pun lama..ditambah ngn takde meja. Last2 kitorg bungkus je makan kat hotel...hahahahha

Mmg memula tu mcm dh nk angin dh satu badan.
Dengan pakhaji kecik yg tgh mengamuk tak selesa lagi..
Tapi bila pikir2 balik..nk buat cmno kan..sapo suruh tak booking dulu...
Maka sabar saja lah labu...
Sementara nk tunggu tu, Irfan pun dh lena gila tidur.
Demi menyejukkan hati, order ABC..serius sedap.. RM3.
Tapi mmg sedap.. (ke aku yg tgh kebuluran?)
1st time kot aku makan ABC sampai licin mangkuk. yes..mmg 1st time.

Dinner tu mmg terbaik la.
Sedap.
Makan pulak smbil bersila (selinsing lengan) mmg best lah..
kalau makan kat restoran takleh mkn mcm ni..hihi

2 ekor sotong besar goreng tepung
1 ekor sotong besar bakar
10 ekor udang besar2 masak pedas
tomyam ayam 2 org makan
kangkung belacan
2 carrot susu
RM85

Berbaloi tak? Mahal ke?
Yg penting, puas la sbb dpt mengembirakan si suami!
dan dia mesti cakap puas sbb dpt penuhi hajat isteri..hihi
yes. saya puas hati dgn makanan malam tu.
cuma...huhuhu... lama tauuuuuu...

Cerita pasal Irfan 1st time ke pantai and turun ke laut..
Seronok sgt pakhaji kecik tu. Petang tu ingat saja nk bwk dia jalan2 je. Tak tukar pun swimming suit. Dibantainya dia duduk bersila main pasir... masuk berjalan dlm air smpai habis basah baju!
Last2 angkut dia balik hotel,tukarkan baju mandi.
Turun balik ke laut.
Puas hati tgk dia happy.
Explore bumi Allah ni.
Masalahnya pak haji kecik ni suka sgt explore guna mulut! Semua nk dirasanya.
Adegan jerit menjerit sbb dia minum air laut lah... suap pasir ke mulut macam suap nasi lah... kutip2 kayu and rasa "boleh dikunyah ke tak kayu ni"...huhu
Tapi kami happy.
Dia seronok berjalan2 dlm air (air cetek je). Tak heran pun kat mak ayah.
Yg paling kelakar bila dia duk perati mak ayahnya siap meniarap2 dalam air, dia dtg menyelit kat tgh meniarap sama...hihihi oh anak!

Excited tgk pasir!
ni je gambar yg sempat amik, selepas tu simpan handphone. takut kene air masin kang karat pulak...

Asyik gelak je tgk keletah budak kecik tu..
Ada je benda dia buat kitorg gelak...
yg paling kelakar, boleh dia panjat keluar swimming pool. Nk ajak g mandi laut. hihi
Betul lah...bersama org yg kita sayang ni membahagiakan.

Lunch pun seafood lagi. Sotong goreng tepung lagi..hihi
Balik Selayang terbungkang!
ahhaha..

Teringat masa honeymoon kat langkawi dulu, 2kg sotong goreng tepung makan berdua!
hahahha...

Alhamdulillah.
Safe trip. pergi dan balik.
Happy. Thanks abg.


2 comments:

  1. ko try g ANA IKAN BAKAR PETAI kat bangi tu...bg aku sgt sedap..xyah nak g jauh2 smpai ke bagan lalang..:)

    ReplyDelete
  2. aku tak makan petai..hahahhaha

    ReplyDelete

Cari cari