Click Click

Sunday, March 25, 2012

My big boy milestone

Dh masuk setahun 4 bulan dh encik ahmad mama ni..
Clingy still lagi.... Kalau kat rumah, mama hilang kejap pun dh meraung.
Kalau mama kat dapur kat dapur jugak lah budak bertuah ni nak pergi.
Tapai kadang2 ok je kalau mama tinggalkan depan tv..bukak Disney Jr dia senyap la..senyum sorg2 tgk cartoon..
Tapi..kalau pagi2..adeh... sementara mama and abah nk siap2 mmg haru sungguh.
Taknk langsung duduk sorg2.
Tapi bila hantar pegi school hari2 tak pernah pulak menangis.
Agaknya, selain mama and babysitter kat school tu Irfan Ahmad kurang percaya kot...hahahha.. (abah jgn marahhh...)

Gigi geraham belah kiri dh start keluar dh.
belah kanan nmpak dh butir2.
Boleh mama and abah tak perasan..sampai la satu hari tu masa duk geletek2 dia baru perasan besar sungguh gigi dia dh..hihi

His vocab susah nk predict..
Kadang2 tu bunyi nya macam betul je dia bercakap.
Ada satu subuh tu..(case biasa..pak haji ni mmg bangun subuh2 buta)
..masa tu ibu and ayah ada kt selayang, ibu and ayah tidur kat bilik tgh tu.. so pak haji kecik ni bangun2 je g bilik tok and opah dia tidur.. g kiss opah then tanya kat tok dia 'tok okay?'.. sgt clear ok. Kitorg pun dgr dgn jelas..
Apalagi.. tok nya mmg bangga giler... hahhaa

when i hands him biscuit ke apa2 benda yg dia nk dia akan cakap..'asyehhh'..
ohohoho so sweeeettt..
Bila hold handphone then put it kat telinga and say 'ayyo'
Mmg mengembirakan hati mama.

Still bf at night and fresh EBM at school.
Tapi minuman lain pun dh macam2 dah masuk perut dia.
Paling dasyat i can remember is teh ais!
Abah bli 2 bungkus, mine dh macam dia yg punya..
sedut tak ingat org sebelah dah...
Irfan...irfan...


Anak Jemil!

I miss you..




2 comments:

  1. hihi...comel...cepatkan masa berlalu..sedar2 ank dh besar

    ReplyDelete
  2. itulah..
    bila tgk dia lama2..baru perasan dh tak debab dh..
    dah kurus and tinggi...
    dh pandai buat kita ketawa...cepat sungguh dia membesar...

    ReplyDelete

Cari cari