Click Click

Sunday, March 25, 2012

My big boy milestone

Dh masuk setahun 4 bulan dh encik ahmad mama ni..
Clingy still lagi.... Kalau kat rumah, mama hilang kejap pun dh meraung.
Kalau mama kat dapur kat dapur jugak lah budak bertuah ni nak pergi.
Tapai kadang2 ok je kalau mama tinggalkan depan tv..bukak Disney Jr dia senyap la..senyum sorg2 tgk cartoon..
Tapi..kalau pagi2..adeh... sementara mama and abah nk siap2 mmg haru sungguh.
Taknk langsung duduk sorg2.
Tapi bila hantar pegi school hari2 tak pernah pulak menangis.
Agaknya, selain mama and babysitter kat school tu Irfan Ahmad kurang percaya kot...hahahha.. (abah jgn marahhh...)

Gigi geraham belah kiri dh start keluar dh.
belah kanan nmpak dh butir2.
Boleh mama and abah tak perasan..sampai la satu hari tu masa duk geletek2 dia baru perasan besar sungguh gigi dia dh..hihi

His vocab susah nk predict..
Kadang2 tu bunyi nya macam betul je dia bercakap.
Ada satu subuh tu..(case biasa..pak haji ni mmg bangun subuh2 buta)
..masa tu ibu and ayah ada kt selayang, ibu and ayah tidur kat bilik tgh tu.. so pak haji kecik ni bangun2 je g bilik tok and opah dia tidur.. g kiss opah then tanya kat tok dia 'tok okay?'.. sgt clear ok. Kitorg pun dgr dgn jelas..
Apalagi.. tok nya mmg bangga giler... hahhaa

when i hands him biscuit ke apa2 benda yg dia nk dia akan cakap..'asyehhh'..
ohohoho so sweeeettt..
Bila hold handphone then put it kat telinga and say 'ayyo'
Mmg mengembirakan hati mama.

Still bf at night and fresh EBM at school.
Tapi minuman lain pun dh macam2 dah masuk perut dia.
Paling dasyat i can remember is teh ais!
Abah bli 2 bungkus, mine dh macam dia yg punya..
sedut tak ingat org sebelah dah...
Irfan...irfan...


Anak Jemil!

I miss you..




Monday, March 19, 2012

Family Time

Kalau nk kira tambah tolak bahagi campur.. ada berapa jam je masa Irfan ngn mama and abah..

Weekdays mmg pagi2 dh keluar rumah.. Irfan pergi school and Mama Abah pergi work. Came back from office mmg selalunya dh malam..

Saturday morning pun abah kerja, so mmg kita cuma ada petang sabtu and hari ahad je.

Dulu masa Irfan still baby mama mcm tak kisah sgt duk kat rumah je.. lepak2 and guling ngn Irfan kat rumah..
Tapi semenjak Irfan dh pandai explore ni, rasa cam kesian pulak kalau kita asyik terperuk je kat rumah.

So mama and abah decided to plan our leisure time activities.
Kita try slow2 k...
If Irfan dh get used to it kita jadikan routine okay?



swim dengan abah

jogging

play football with abah.. mama? photographer..
Jalan2

We just want to make you happy Irfan Ahmad!
We love you sooooooooOOOO much..

Bye......



Love you!
Mama

Sunday, March 18, 2012

Hasad.... Punca Sengketa Kita

Source: FB Ustazah Safiah Harun

Org hasad gagal melihat hikmah disebalik nikmat yg sedikit dan banyak. Oleh sbb itu, dia gagal BERSYUKUR dgn apa yg ada dan BERSABAR dgn apa yg tiada. SYUKUR dan SABAR itulah HARTA yg menyebabkan jiwa menjadia KAYA

Org hasad begitu obsesi dgn cinta dunia.

Rasulullah s.a.w bersabda, drpd Zaidbin Thabitr.a, beliau berkata," Kami mendengar Rasulullah s.a.w bersabda, "Sesiapa yg (menjadikan) dunia tujuan utamanya, maka Allah akan mencerai beraikan urusannya dan menjadikan kemiskinan(segala ada) dihadapannya, padahal dia tidak akan mendapatkan (harta benda) duniawi melebihi apa ygAllah telah tetapkan utknya. Dan sesiapa yg (menjadikan) AKHIRAT NIATNYA(tujuan utama) maka Allah akn menghimpunkan urusannya,menjadikan kekayaan (ada) dlm hatinya, dan (harta benda) duniawi dtg kepadanya dlm keadaan rendah (tidak bernilai dihadapannya)"      - Riwayat Ibn Majah no.4105


*masa belajar dulu, i use to write what ever that i wish to remember.. nk bagi melekat kat otak terus..

Thursday, March 15, 2012

Vain

Ada teratak di hujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak - Malique feat Jamal Abdillah


Kalau tengah marah katak ngn hanjing pun dah takbleh beza!

Lantak lah kau katak
nk melalak mcm mana punnn..
ada aku kesah aduhai nye punnnnn????


Ya Allah,
kalau percubaan aku untuk sabar dengan kerenah dan fitnah manusia ini boleh menjanjikan redhamu..aku cuba ya allah.
Aku akan cuba byk2 bersabar...
Bantulah aku ya allah..


Updated (16/03/2012): Entri ni cuma luahan rasa...huhuhu..

Sunday, March 11, 2012

Where is Irfan Ahmad?


Dedicated entry for my one and only Irfan Ahmad..



just 2 days after we know that u r inside there


spot Irfan?

Attending Jasmin's parents wedding.. Jasmin pun tak wujud lagi hihihi

Cikdya's convocation.. Irfan belakang bunga!


At Mia's parents wedding.. mana mia? mia pun takde lagi..


caught on gossipping at office : double chin somemore!


Breastfeeding Support Group Meeting Perak


A few hours before you were born!



*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


There you are!

Cari cari