Click Click

Saturday, February 25, 2012

Demam vol#2

Rasanya cam dh lama jugak Irfan tak demam.
And kali ni demamnya macam tak kebah.

Last night lepas amik Irfan from school dh rasa badan dia panas.
Check his body temperature was 38 degree.
Memandangkan dia pun dh ragam2 ngntuk so decide bagi sub paracetamol je.
Tapi bila terjaga tgh malam and check temperature lagi still high.
Lap2 badan dia guna towel basah pun tak turun temp. nya,
Tapi dia okay masa tu, happily layan tv.. tepis2 takmau kene lap ngn towel basah..
Risau sbb dia still panas lagi, suap syr paracetamol pulak..
irfan nenen macam biasa, then when irfan dh tido and mama pun tido..


Woke up that morning,check temp dia still high.. 38++ degree.
Memandangkan Irfan okay je cam tak ada apa2 jadi so i decided ajak dia mandi.
Irfan kan mmg suka main air. So Mama dia biar je dia mandi lama2.. dgn harapan body temp. dia turun.. (note: Doctor tak advise buat macam ni, cara ni salah tau.. sbb kalau cuba turunkan body temp. dgn cara mandikan baby ni pun ada risikonya jugak)

Staying at home tgk anak demam ni sgt tak best kan....?
Sbb mmg sangat berbeza dengan kalau dia sihat.
Mama cakap kt Irfan, kalau Irfan Ahmad sihat ptg nnti kita pergi playground and tgk bird ngn dog okay... (takde minatang lain kerrr?)
Ptg td sementara tunggu abah balik work bawak dia jalan2.. memula tu okay je..
Jalan kejar dog bagai.. tapi towards nk maghrib tu panas balik..haihhh...

I'm confiused like my mama
 That night after maghrib, another trip to clinic.
Doctor bagi ubat demam (lupa apa nama ubat tu..and malas nk g belek hihi) and paracetamol. Doctor cakap immediately bagi ubat demam tu and kalau dlm sejam dua ni tak kurang jugak panasnya bagi paracetamol pulak.. Doctor tu ckp takper and tak overdose sbb ubat tu dari jenis yg lain2.
So kuar je bilik doctor tu, bg irfan makan ubat tu then balik umah.
Sepanjang malam tu duk lap badan irfan ngn towel basah.
Alhamdulillah body temp irfan dah tak tinggi dah.

Bangun pagi pun okay.
Alhamdulillah.

Tips from opahgee: bagi baby minum jus kurma. (cara: bubuh  sebiji kurma dalam air suam2 panas sampai kurma tu lembik. air tu bg baby minum)
Tapi tips ni tak sempat pun try kat irfan aritu. tapi boleh je kan nk bg bila2 masa, bukan masa tgh demam je...

Updated (16/03/2012): Tips dari mommy lina mengenai demam. Best! Interesting sgt dan yg plg penting ia ilmu...

Friday, February 24, 2012

Klik Mafia

Hihihi..
Ganas kan nama klik aku...hahahha
Alaa.. biasa la zaman2 muda dulu... muda remaja...

Tingkatan 1 Kenanga
I miss all of them sebenarnya,
tapi semenjak kerja and ada life masing2 ni mmg susah betul nk jumpa.
and bad enough, ain kahwin haritu pun aku tak dapat balik... adehhh
last jumpa diorg semua masa diorg dtg visit irfan ahmad baru lahir...
setahun lebih umur irfan..maknanya setahun lebih la tak jumpa diorang...

2 years ago...

*My Moment*

I have 4 pengapits! Thanks for be there Klik...huhu syahdu..

Sue, merangkap mak andam..hihihi

A.d, my 2nd penagapit... wahhh ada 1st second pulak kan...
 End of my 'me moment'...
Last week,
Syikin wrote on our FB group pasal plan majlis dia,
Lagi sorg nak kawin..hiuhiuhiu..
Cepatnya masa berlalu..kan?
Rasa macam baru je kenal ngn diorg..
Semua pasal kongsi minat kat BSB (Backstreet Boys)..hihihi
Indahnya kenangan...

* The Kipas-susah-mati-BSB*

Ain, eldest among us. Nickname : AinKevin
yg paling dulu kahwin..hikhikhik
now dh ada anak sorang.. dh nk masuk 5 tahun dh umur anak dia.
Syikin cakap now ain dah tak kerja..now dh jadi housewife..

Syikin= Brian
Syikin pulak, single but not available.
Selain BSB, kitorg kongsi minat yg adventure..kitorg semua kadet polis..
and..end up now syikin sorg je yg berjaya jadi polis... hahahha

A.d= A.J..hihi
Dalam 4 org ni aku rasa a.d yg paling rapat dgn aku.. bukan la tak rapat ngn yg lain .. tapi tah la.. kira cam yg lain2 tu BFF A.d ni ibarat cam Secial BFF..hahaha..  apekekekdahnya ntah...
As of today..rasanya kawan aku yg sorang ni masih single and available.
Dia tinjau jodoh dari temapat tinggi.. ATC la katakan...

Sue= Howie D
Sue jauh nun di labuan..
last jumpa dia masa irfan baru lahir.. dia dtg rumah..
selebihnya contact tru FB je...

last but not least..
Me.. Nick.. hahahhahahahahaha
 i cant just stop laughing at myself.....
only one word can describe me..POYO!

I have lots of bestfriend sebenarnya - bestfriend disini ialah kawan yg boleh kongsi saat suka duka. And tak segan tegur kesalahan kita..and tak malu jalan ngn kita even alasannya "kalau aku jalan ngn ko nnti takde org ngorat aku sbb ko garang..." hihihi... memori
Kawan baik yg buat kita selesa sentiasa. Yg bila mana kita bersama diorg kita menjadi diri kita sendiri...

Tapi klik mafia ni ada satu impact besar dalam kehidupan aku.. and i thank allah kerana mengaturkan pertemuan kami 14 tahun lalu...



A.d, Ain, Sue, Syikin, Me

Our Sg. Congkak moment! Rindu....


ohohohoho... i miss them so much!





XOXO,
intaNick..hihi

Ya allah, lindungilah sahabat2 aku...

Tuesday, February 21, 2012

Curang : unsecured feeling

Drama swasta.

Suami : Abg dh kat ofis. love u.

Isteri: Love u 2. Jgn curang tau.

Suami: Ha3.. u r the only one i want to see in syurga.termasuk family kta yg lain la.he3...

Isteri: Ok. i'll take that as a promise. Org yg mungkir janji tu org munafik.

Suami: Islam is my agama k.... :)


Tamat.

* watak tiada kena mengena dengan yang telah mati tetapi kena mengena dengan yg sedang hidup. Peace.

Sunday, February 19, 2012

Irfan dengan........

Irfan dengan Abah

Irfan dengan Mama

Irfan dengan Ustaz Don

Irfan dengan Doraemon..hihi

Irfan dengan kawan2 Irfan

Irfan dengan Shiela Rusly

Irfan dengan Zamir Masterchef

Irfan dengan Arwah Nyang.....



** rasanya entry ni pun akan ada updated version..hihi

Cari cari