Click Click

Sunday, January 1, 2012

Irfan's Milestone - a walk to remember

He sometimes sounds like red indian (red indian jgn sentap k...)
dia duk uk ak uk ak..dgn face expression yg cam ye ye je berborak...

Kadang2 bunyi cam cakap cina (cina jangan sentap tau..)
cuma dengar siau  si siau si siau siau..hahhaha

Masa kena quarantine duk rumah seminggu ngn dia aritu dia menapak dah sikit2... now dari meja makan sampai kat ruang tamu tu kira dah pass dah.. (actually umah den pun bukan bosau bonarr...)

Kalau ikut kata opah, Irfan cam mama, jalan at age 1 year 1 month. Tok kata, abah lagi lambat berjalan...hiuhiuhiu... (Ampun banggg..gurau je)
Its okay, bak kata abah, lambat jalan tapi pandai main bola takpe..hahahha

For me, risau tu mula2 risau gak..ditambah lagi dgn provokan (ada ke ayat ni?) org sekeliling,bukan takat risau je...rimas pun ada. Tapi dengan hasil bacaan, i know it is normal kalau baby lambat sikit berjalan. And for 1 year 1 month tak la lambat benor kan??

At least luaran (physically) dia okay je takde tulang kaki yg nmpak bengkok and dia pun boleh berdiri dengan stabil je, no need to worry lah mother... chill
Anggap je tohmahan org tu bagai nyanyian di angin lalu... (wahh..tohmahan tu..)

Moyang's number 8 cicit!

2 comments:

  1. aku hairan dgn org2 yg sibuk nak provoke2 anak kita nih..lain anak lain cara perkembangan nya even keluar dr perut yg sama pun...jgn pedulik kata2 org..lantak la....

    ReplyDelete
  2. kannnn...tapi tulah sedikit sebyk tohmahan tu merasuk gk sanubari aku ni na. sedih wo kalu org asyik la nk compare2 ni. sabau je lah kan....

    ReplyDelete

Cari cari