Click Click

Saturday, December 31, 2011

Last Entry

I think this entry would be my last entry for this year (2011).

New year resolution?
Ada...banyak.....
hahaha

Jom plan and schedule betul2 hidup kita for next year.
Contohnya:
Bila patut amik long leave for family vacation ke? (Kena discuss dgn para suami ni)
Plan for second baby ke,so that bakal baby tu lahir on 2013.... ( ini pun kena discuss dgn para suami ni)
Raya tahun depan ni nak raya kampung siapa dulu ke....( ini pun kena discuss dgn para suami)

Itu baru 3 je contoh... ye diulangi sekali lagi ye.. CONTOHHHHH... hahaha

Well apa apa pun kita cuma merancang, dan sesungguhnya perancangan Allah adalah yg terbaik utk kita.

Pray hard for better life next year (ni one from my resolution list jugak ni).




Friday, December 30, 2011

Strugling to be a better Mukminah

Ye..kita dilahirkan sebagai muslim...tetapi (saya lah kan) belum lagi 100% mukmin... yes..i absolutely know what is the meaning of my shahadah, i wear tudung and cover my other aurat (kadang2 pakai jugak baju lengan pendek or ketat2 di khalayak), and i did my puasa every year during ramadhan, solat fardhu (sometimes ada lubang2), zakat fitrah.. that's why lah have to really struggle to be better...sbb yg wajib pun ada lubang2..inikan yg extra.

Bila dibandingkan dengan saudara baru yg kadang2 memeluk islam pada umur 19 tahun,ada yg pada umur yg lebih tua.. i mean yg bukan dilahirkan sebagai muslim tetapi akhirnya memilih islam sebagai agamanya mmg jauh sungguh bezanya..Diorg seolah2 lebih kenal allah dan rasul lebih dalam dari aku yg lahir2 mmg muslim ni.
Kenapa ye?

And for me..kalau dh tahu tahap diri ni at which level.. mmg wajib i do something.

Muslim -------------------------------------------> Mukmin

Masih dalam usaha.. masih berusaha. Mencari. Dan takkan berhenti mencari.

Wardina sebesar 'biji sawi'..nampak tak?
Kata wardina hari tu,

Main point : Jadikan Allah satu2nya tempat mengadu dan quran,hadis & sunnah rujukan utama.

Find Allah to find calmness.
Fahami Al quran : it is your guidance and penawar.
Kita kene selalu sucikan hati kita.
Kene maafkan org so that kita tak terbeban dengan rasa dendam or marah pada org lain.
Kena banyak berfikir. Membaca and lantas berfikir.
Islam is by knowledge.. kena sentiasa cari ilmu. Bukan dengan terima bulat2 apa yg org kata.

Surah Al Zalzalah ayat 7-8:
Maka barang siapa mengerjakan kebaikkan seberat zarah nescaya Dia akan melihat (balasan)nya.
Maka barang siapa mengerjakan kejahatan seberat zarah nescaya Dia akan melihat (balasan)nya.

I'm sure 'biji sawi' lagi besar dari zarah...(zarah kene tgh bawah microskop cahaya kan?? hihi). So, moral of the story.. jangan takut utk buat kebaikkan even sekecil2 'biji sawi'..allah maha melihat. Dan allah janjikan pahala jika kita ikhlas.

Dan even kesilapan kita yg sekecil2 'biji sawi' pun Allah nampak dan bakal dihisab.

Tetapi, Allah Maha Pengasih dan Maha Pengampun... jika kita bertaubat Allah sentiasa menerima taubat kita. Yakinlah... Percayalah.

Surah Al Ma'idah ayat 39:
Tetapi barang siapa bertaubat setelah melakukan kejahatan itu dan memperbaiki diri, maka sesungguhnya Allah menerima taubatnya. Sungguh Allah Maha Pengampun dan Maha Penyayang.
(ayat ni start dengan 'tetapi' sebab ayat sebelumnya tgh cerita pasal hukum hudud which is potong tangan bagi org2 yg mencuri)

Dan akhir sekali this is quote by Wardina,

" Now, dear sisters... look at that small black seed you have... (its called BIJI SAWI by the way, i know some of you dont cook). A deed as small as that, will be taken into consideration.

Never underestimate a good deed...

Remind yourself next time, think of this small black seed..."

Ini biji sawi saya



WhatsLeftIn MyMind: Sejak bila aku minat ngn Wardina ni??

Sunday, December 25, 2011

Finally....Twins of Faith

Akhirnya...allah izin kan jugak mama and Irfan join conference ni.
I love the enviroment...sgt baby and mama friendly.
Ada mothers room yg sgt2 selesa, baby selesa mama lagilah selesa.It gives a chance for mother like me to be part of the event.
Ramai mak mak kat sana with kid/s yg attend..so mama-beranak-satu ni tak la cuak sangat.Biasa je sebenarnya.

The workshops semua pun best. I learn so much from there.
definately will share it. Will compile it and will share it by topic.
Soon... insyaallah.

And thanks to Irfan.. walaupun ada masa2 dia melasak tak ingat, but masih good boy! Thanks to abah for the izin to attend this and senang hati menjaga buah hati pengarang jantung setelah tangan mama lenguh2 dukung dia...hahahha
anak anak......


Belajar bertatih celah2 kerusi

1 of his fav toy : botol plastik!

Okay,listen to the speech

Ada byk toy. They share their toys with Irfan

Ada 2 buku yg mama beli masa kt sana, satu dah baca. Satu lagi belum start pun lagi. And for myself : Pls ingat..kene amal dgn ilmu yg kita ada..kalau tak,tak guna!

Saturday, December 24, 2011

Chicken pox or HFMD?

On 19 Dec 2011 (isnin) night, masa Jemil tgh tukar diaper Irfan around lepas maghrib camtu terperasan yang dekat area bird dia ada bintik2 merah. Then baru perasan ada bintik2 yg cam ada air ada kt pergelangan tangan dia. Kat lutut ada sebijik. Tgk kat kaki kiri and kanan pun ada jugak. Terus both of us siap2 g klinik.

Doctor kat klinik cakap tu chicken pox, i told the doctor that Irfan ada demam sikit pagi semalam (ahad) tapi lepas bagi ubat demam tu okay dah. Tapi time kat klinik tu Irfan punya body temp okay..tak demam. Then doctor cakap ada kemungkinan chicken pox tu baru nk kuar or pengeluaran dia terbantut sebab Irfan baru lepas jab masa 1 year hari tu. So doctor just bagi calamine cream utk sapu kat tempat2 yg ada bintik2. No need to apply calamine lotion to all over the body. So the next day mama cuti jaga irfan kat rumah. Yela, takkan nk hantar nursery pulak kan...kang jangkit pulak ngn budak2 lain. yang peliknya..makteh nursery Irfan tu cakap..masa Irfan kt nursery bintik2 tu takde. Pelik.....


Bukti #1

Bukti #2

I'm a bit worried that time, bkn risau Irfan je tapi risau kat diri sendiri juga sbb aku TAK PERNAH lagi kena chicken pox! ahahha.. Kalau la berjangkit..abes la..sape nk jaga Irfan... Mama ni kan kalu demam lembik.. Dah la org cakap kene chicken pox ni sgt sakit. Org duk suh cari daum mambu bagai. Tapi tah.. tak cari pun..hhuhu.

Esoknya,(rabu) kebetulan temankn ayah ada apptment kat IJN terus mama decide nk pegi Al-Islam Hospital kat Kg Baru. Jumpa Paed specialist kat sana then dia cakap, tu bukan chicken pox since kat badan Irfan takde pun bintik2 tu. yang ada cuma dalam 5 bijik besar kat kaki and tangan and bintik2 merah kat tapak tangan and kaki. Setelah bertungkus lumus doctor tu membuka mulut Irfan, doctor cakap dalam mulut pun ada. Doctor tanya Irfan menyusu and makan ok ke tak. So far dari malam isnin sampai la pagi tu Irfan nenen ok je..makan pun macam2..tak la dia nanges ke masa makan or minum. (which is common to happen kalau baby yg ada ulcer dalam mulut kan...) So doctor prescribed antibiotik to complete in 7 days, calamine cream and oral aid.

So itu je la treatment sepanjang 7 hari. Mama buh calamine cream tu setiap kali lepas mandi and bila Irfan tengah lena tidur mama bubuh lagi. Lagi senang sbb tak yah nk bersilat dengan keaktifan Irfan..nk buh cream pun susah.. belum kira lagi yg dia jilat cream kat tangan dia..adehhhh

I was on unpaid leave for 5 days, tolak weekend and PH for christmas. Kerja? Malas nk fikir. Irfan lagi penting (Tapi sape yg gelabah ayam yg singgah ofis settle apa yg patut on wednesday tu??..hahahah..itu tanggungjawab.. sendiri tanya sendiri jawab)

For me kerja and family sama penting... kalau tak kerja macam mana nk jaga family ye tak... we have the power to balance it. Dont use anak as your reason for not to be productive and proactive. Kata superwoman!

On friday tu tgk Irfan ok je..memang tak demam and bintik2 tu kekal byk tu je and makin kecut and kering dh blister tu. Yg bintik2 merah tu faded away sudahhh... lega.

Sabtu and ahad Irfan will accompany mama to Twins of Faith Conference at PICC....will write about it soon..hihi

These are few notes about Chicken Pox and HMFD that i gugel2.

Chicken pox
Chickenpox is a viral infection in which a person develops extremely itchy blisters all over the body. (which is Irfan takde pun tumbuh kat badan..certain2 tempat je...)

Chickenpox is caused by the varicella-zoster virus, a member of the herpesvirus family.

Chickenpox can be spread very easily to others. You may get chickenpox from touching the fluids from a chickenpox blister, or if someone with the disease coughs or sneezes near you. Even those with mild illness may be contagious.

A person with chickenpox become contagious 1 to 2 days before their blisters appear. They remain contagious until all the blisters have crusted over.
Most cases of chickenpox occur in children younger than 10. The disease is usually mild, although serious complications sometimes occur. Adults and older children usually get sicker than younger children.

Children whose mothers have had chickenpox or have received the chickenpox vaccine are not very likely to catch it before they are 1 year old. If they do catch chickenpox, they often have mild cases. This is because antibodies from their mothers' blood help protect them. Children under 1 year old whose mothers have not had chickenpox or the vaccine can get severe chickenpox.

Severe chickenpox symptoms are more common in children whose immune system does not work well because of an illness or medicines such as chemotherapy and steroids.

To prevent :
Because chickenpox is airborne and very contagious before the rash even appears, it is difficult to avoid.

source

HFMD
Hand, foot, and mouth disease is a common viral illness that usually affects infants and children younger than 5 years old. However, it can sometimes occur in adults. Symptoms of hand, foot, and mouth disease include fever, blister-like sores in the mouth (herpangina), and a skin rash. (probability high)

Hand, foot, and mouth disease is caused by viruses that belong to the Enterovirus genus (group). This group of viruses includes polioviruses, coxsackieviruses, echoviruses, and enteroviruses.

Hand, foot, and mouth disease usually starts with a fever, poor appetite, a vague feeling of being unwell (malaise), and sore throat. One or 2 days after fever starts, painful sores usually develop in the mouth (herpangina). They begin as small red spots that blister and that often become ulcers. The sores are often in the back of the mouth. A skin rash develops over 1 to 2 days. The rash has flat or raised red spots, sometimes with blisters. The rash is usually on the palms of the hands and soles of the feet; it may also appear on the knees, elbows, buttocks or genital area.

Some people, especially young children, may get dehydrated if they are not able to swallow enough liquids because of painful mouth sores.
If a person has mouth sores, it might be painful to swallow. However, drinking liquids is important to stay hydrated. If a person cannot swallow enough liquids, these may need to be given through an IV in their vein.(alhamdulillah it was not this bad.. kalau tak kesian Irfan)

There is no vaccine to protect against the viruses that cause hand, foot, and mouth disease.

A person can lower their risk of being infected by:

  • Washing hands often with soap and water, especially after changing diapers and using the toilet.
  • Disinfecting dirty surfaces and soiled items, including toys. First wash the items with soap and water; then disinfect them with a solution of chlorine bleach (made by mixing 1 tablespoon of bleach and 4 cups of water).
  • Avoiding close contact such as kissing, hugging, or sharing eating utensils or cups with people with hand, foot, and mouth disease.
There is no specific treatment for hand, foot and mouth disease. However, some things can be done to relieve symptoms, such as
  • Taking over-the-counter medications to relieve pain and fever (Caution: Aspirin should not be given to children.)
  • Using mouthwashes or sprays that numb mouth pain
Persons who are concerned about their symptoms should contact their health care provider.

source

Hope these notes will help who ever came across this similar problem. For more info pls vist the source.

Thursday, December 15, 2011

My story

“C” Doesn’t Stand for Cure
Fact or fiction: Vitamin C keeps colds away?

FICTION
Most of us feel a cold coming on and immediately start stocking up on vitamin C. But it turns out that vitamin C has no proven effect on preventing a cold. And, it won't make you feel better or recover too much faster once you've caught the virus.

But that's no excuse to stop drinking your daily glass of orange juice — vitamin C still helps prevent immune system deficiencies and heart disease, and helps your skin look smooth.
source



Cerita pasal vitamin C ni teringat masa awal2 pregnant dulu. Memang simptom2 preggy morning sickness suma tu ada cuma demam and selsema plus batuk tu cam my middle name dh masa tu.

Masa pegi klinik yg confirm pregnant tu pun sebenarnya ingat kene demam denggi...sebab asyik demam malam and it continue to be on off on off selama beberapa hari.

Bila dh tau pregnant, ntah mana dtgnya kata2, baru2 pregnant tak elok makan2 ubat ni..so even demam ke batuk or selsema ke mak ni tahan je lahhhh... hahahha

Ada satu hari tu, mmg dari pagi duk dlm bilik ber'aircond' je, so mmg mula la rasa cm nk kene flu and badan rasa dedar2. Tau apa bakal mak budak (at that time lahhh)  ni buat? dia g makan orange. banyak giler i tell you.... kononnye kalau flu or demam ni boleh cure dengan mengambil vitamin C yg byk.

As stated above,vitamin c has no proven effect on preventing a cold apatah lagi nk curekan flu and demam kan....

And you know what happen to the bakal mak budak tu? balik rumah je dia bertambah demam. Selsema yg tahap dewa punya. Takleh nk bangun langsung. Lembik. Then the next day, bakal bapak budak telah berjaya menginsafkan bakal mak budak dan bawa pegi klinik.

Siap kene gelak ngn doctor tu... ater bakal mak budak ni kan suka wat pandai mengalahkan doctor..dapat kau.. demam teruk kot.

At last doctor prescribed jugak ubat demam and selsema. Ubat batuk pun, tapi doctor cakap ubat batuk yg dia bagi tu mild2 je. Boleh di makan oleh bakal mak budak.

And doctor advised..kalau dh tak sihat tu pergi je lah klinik. Amik je lah ubat. Nanti pandai2 lah doctor tu bagi ubat yg sesuai utk pregnant woman. Yg takde effect kat baby dalam perut tu. Sbb kalau si mak budak kene demam yg lebih teruk sebenarnya akan lebih memudaratkan kandungan. Lebih besar ye effectnya.

Same goes to breastfeed momma, jgn la sanggup tak makan ubat atas alasan menyusukan anak.(kalau atas alasan takut nk telan ubat takpe...hahaha)
Kalau sakit kene rujuk doctor, sbb kalau mak sakit cmner nak jaga family anda dengan baik..betul tak?

Akhir kata.... take good care of yourself mommy! and jgn suka wat assumption sndiri and jagn takut telan ubat biji!

Tuesday, December 13, 2011

Mobile Internet Data Plan

Mind, this is my personal notes.
A reminder. And kebanggaan jgk sbb terasa seperti telah bertindak dengan bijak..hihi
Yeah..walaupun baru sedar but anyway..better late than never kan..

Before this, i'm suffering with my own maxis bill.. everymonth spend atleast RM200 on hp bill je. Giler..

Bill tu tinggi2 tu bukan sebab call or sms byk..tapi sebab internet sahaja.

Dulu budget takkan guna internet selalu sgt, guna sikit je so i was on 5MB data plan je. For the 1st 5MB i used dia kira 0.005sen/1kB more than that akan jadi 0.01sen/1kb. Maka patutlah bil bulan2 jadi macam ni....

Ni cuma spent for internet usage je tau..

Jul'11 RM166.92
Aug'11 RM150.26
Sept'11 RM226.25

itu baru internet je..tambah dengan call and sms and plus segala mak nenek tax tak ke byk aku bayar bulan2..adeh.. intan intan... membazir tahu takkk???

For Month of Sept'11
i only spent RM1.92 to call jemil
RM2.24 to call my family
RM7.10 to call other than mentioned above.

SMS only cost me around RM12.00

It is basicly the internet la yg buat bil mahal everymonth.

Then start around mid of Oct'11, decide utk tukar data plan.

For maxis data plan ,
100MB=RM18 per month
500MB=RM58 per month
1.5GB=RM78 per month   
3G=RM88 per month

so, bermula la sesi kelebet bil2 lama tgk berapa sebenarnya yg aku biasa guna. It helps a lot. Trust me.(berbaloi bergelumang dengan bil)

Jul'11 14.93MB
Aug'11 10.24MB
Sept'11 27.04MB

           *amik contoh 3 bulan je sbb malas nk tulis byk2..hihi
from the analysis that i've made.. poyo! sebenarnya taklah guna byk sgt pun.. tak sampai pun 100MB, so call customer service maxis tukar that data plan and tgk outcome on Oct'11 bill.

Tadaaaa... for internet usage for month Oct'11, i used about 18.86MB and i only paid RM21.40 SAHAJA (itupun selepas tolak prorate amount) bayangkan if tak tukar data plan.. it will cost me RM106.80. See...byk sungguh beza.

And last month (Nov'11) i used 17.87MB and it is still not above the 100MB package...so instead of kene byr RM178.70 i only pay RM18 je...hihihihi
SUKA!

Maka, dengan ini ingatlah wahai cik puan intan..sila berbelanja dengan bijak.
Semua benda kene guna otak..hahahhaha

Friday, December 9, 2011

I learn new things today.

1st..i think mmg wajib share yg ni.
New 'anak muda words' for me yg tua-tak-berapa-nk-tua ni. I'm just turning 26 last April...muda lagi apa... hihi
 
Ada Aq kesha?? hahahhaha
Sangat kreatif tahu.....
menurut segelintir kanak2 ribena zaman ini,
taa itu adalah tak
suka diorg tulis as shunka
tau as taou
yunk tu yang ok..hihi
engkau = koe, aku=aq, dia=dya, awak=awx
they spell sorry as sowwy
hati as atty
boleh as boley
kesha sebenarnya kisah
..argh..byk sungguh. Tak larat nk type byk2. But yeah i learn so much of new words today. Not even a day..tak sampai sejam pun. hihi

Bukan nk cerita pasal kekretifan(ada ke ayat ni..dowh?) budak2 zaman la ni.
Aku dulu apa kurangnya, tapi Nauzubillah.. tak dapat aku bygkan kalau apa yg terjadi ni terjadi pada darah daging aku. To be correct..anak aku!

situasi 1 : kalau Amirah Afiqah yg dianiya tu anak aku...hancur luluh kot hati seorg mak bila anak yg tak bersalah digunakan identitinya utk sesuatu yg tak tau objektif sebenarnya. Dan pasti mengalir kot air mata ibu ni bila terbaca komen2 berbaur ugutan semata2 kerana idola pujaan hatinya dikutuk. Idola je pun dikkkk.. Adoi... (aku pun terikut3 kot kot ni...)

situasi 2: kalau la anak2 aku yg 'lepas mulut' sampai macamni sekali, huhhh...nauzubillah.

Aku terpaksa terima hakikat yg membesarkan anak pada zaman serba moden ni mmg banyak cabaran. Internet menjadikan semua pun dihujung jari je.
Anak2 akan jadi jauh lagi advance. Terletak bebanan besar di bahu mak ayah bagi memastikan anak2 kita sentiasa dilandasan yg betul. Bukan salah internet atau kemodenan sebenarnya..tak salah. Cuma masing2 kena lebih rasional sahaja.

Mengingatkan zaman2 'membesar' aku dulu...hhuhhh..taknk ingat lah.
I can just pray hard and akan sedaya upaya menjaga amanah yg telah tuhan pinjamkn pada aku.
Ya allah..bantu lah aku.

Wednesday, December 7, 2011

Puasa and Susu

Aku ni cam takut2 nak puasa sbb dlm kepala ni duk pikir kalau puasa tak mkn and tak minum..nnti pam susu dapat sikit.

Ramadhan 2011 is my 1st Ramadhan as a mom and yeah..boobfeeds mom.
Seminggu jugak la badan ni nk menyesuaikan diri.
Bukan apa pun, actually sebelum ramadhan tiba pun production susu menurun. Bila dalam hati pun berkata kata, maka makin tak keruan la si mak ni... tiap kali pam dapat sikit rasa nk meraung je.

Tapi lepas jugak akhirnya, puasa tinggal 9 hari because of haid.
Kira, walaupun duk susah hati takut susu sikit last2 okay je.

Semalam kan 10 Muharam, so cuba la puasa. Alhamdulillah hasil susu sama je macam hari2 lain. Tapi..kena kerap pam la. Pam kul 12 tu dapat sikit so kul 2 pam lagi. Pam lagi kul 4 then pam lagi kul 6.30. Kat rumah lepas bbuka pam lagi. Maka cukuplah bekalan utk anakanda.(ehh..bukan anak anda tau..anak saya..hihihihi wat lawak)

9 Muharam haritu boleh terlupa nk puasa, pagi lagi dh santap nasi lemak ayam bermpah. hihihi
So hari ni puasa lagi. Sbb kalau puasa on 10 Muharam tapi tak puasa 9 Muharam so kene la puasa hari ni.. Harap2nya sampailah puasa aku sampai bbuka nnti. (Sbb saat ni dah rasa lapar dan dahaga sangat2)

Notes:Puasa pada hari 9 Muharam dipanggil puasa hari Tasu'a.
Katanya utk membezakan kita(muslim) dengan kaum yahudi. Sbb kaum yahudi juga berpuasa pada 10 Muharam.

Tetapi fadhilat yg org ramai duk gembar gembur ni “Barangsiapa berpuasa pada 9-10 Muharram itu seolah-olah dia telah melakukan ibadah selama 2 tahun, dan siapapun yang mengingatkan orang lain hal ini seolah-olah dia telah melakukan ibadah selama 80 tahun” adalah tidak betul ye. Ustaz kata, tak ada dalil langsung pasal fadhilat2 ni. Even dlm list hadis2 palsu pun ustaz cakap tak ada. Maka dengan itu, berpuasa lah kerana allah dan sunnah rasulullah. Apa jugak ganjaran yg allah bakal beri itu pun hak allah..bukan kita yg menetapkanya - Wallahu'alam

Bila teringat rasa dahaga or lapar, cepat2 bayangkan ibu2 yg kat negara2 miskin nun...
Insaf.....

Saturday, December 3, 2011

Twins of Faith lagi

Insyaallah jadi pegi.
Tiket dh dapat semalam. Zal belikan. Hihihi
Excited.

If ada lagi yg nak join, boleh click sini, since harga tiket (RM100) masih sama sampai 14 Dec 2011, then price akan naik after that day(RM150).

Friday, December 2, 2011

Food for soul :)

Apa yang saya belajar petang ini (part of hari ini)

Don't compare! Hihihi

Dari mana jugak sudut sekalipun, kita(me) ni selalu nampak org lain je bagus, life org lain tu bahagia je(contoh..). Selalu cakap..bertuah jadi 'dia'.. Seronoknya kalau dapat macam yg dia dapat..

And... bila tahap ayat compare2 ni berada tahap macam ni,

'isteri dia rajin masak..' 'suami dia kaya..' 'adik aku tu hidup dia senang..aku ni....'  'cousin aku tu senang betul dapat kerja..aku ni...'   

......... maka akan wujud rasa tak selesa yg berpanjangan.

Bila dh terbit rasa macam tu, secara tak sedar kita dh jadi macam tak reti bersyukur pulak.. sedangkan life kita pun apa kurangnya..bahagia je. Bertuah jugak. Tapi tu la..bila biasa sgt compare2 ni..mcm tulah jadinya.

Maksud ayat di atas : Dan jgnlah kamu tujukan pandangan matamu kpd kenikmatan yg telah Kami berikan kpd beberapa golongan dari mereka,(sebagai) bunga kehidupan dunia. Agar Kami uji mereka dgn kesenangan itu. Kurniaan Tuhanmu lebih baik dan lebih kekal.

So, from today onward, jgn compare.

Kalau nk compare jugak, cer compare dengan org yg lebih teruk or lebih susah dari kita. Supaya terbit rasa bersyukur dalam diri. Tanam dalam diri (dalam dalam), rasa syukur pada nikmat yg allah dah berikan.


WWF: Wowwwee..wordless friday?

suka suka hati aku aje kan...

Workstation yg sgt serabut seserabut kepala tuan punya workstation. Sekian

Cari cari