Click Click

Wednesday, November 9, 2011

We're no longer together~

Huhhuhu..tajuk sedih sungguh...

yeah..mmg sedih pun..kalu dulu if tetiba malas nk kuar beli lunch,ada org boleh tolong belikan.. Boleh mkn berdua2an kat cafe nun.. Nmpaknya selepas ini tidak lagi...

Buah hati saya. Buah hati no.1(Buah hati no. 2 is Irfan Ahmad) saya dh tak kerja sini dh. Dia dh ke hospital 'si intan' tu. Saya tahu mesti berat hati dia nk tinggalkn tmpat ni. Almost 6 years kat sini. Ketawa menangis dia kat sini. (Jumpa gupren yg kini bergelar bini dia pun kat sini...hihihi). Tapi nk wat macam mana, kat sini tak hargai susah payah dia.. lebih hargai org luar kota je. Takpe la, insyaallah rezeki tempat baru lebih bagus.

Tadi last day buah hati disini, bos dia yg agak kurang asam telah menjadi manis dengan membelanja the whole departmentnya keepci..hihihi katanya, 1st time si nyonya tu belanja staff makan mahal sikit...hihihi dan dgrnya..ni 1st time juga nyonya tu sanggup wat makan2 farewell utk staff yg resign. (Nmpak sgt dia sayangkan buah hati saya tu).

Saya tahu ramai yg sayangkan dia di sini, sbb welllll...dia mmg baik pun ngn semua org..(eeww..puji laki sendiri) tapi yelah..kalau tak takkan la sampai ramai yg menitiskan air mata ye tak bang? yg siap dedicate lagu 'the zephyr song' lagi... (Nyonya tak nanges eh bang? hahahha) Showered with good friends mmg buat si buah hati pikir 4 5 6 kali nk tukar keje ke tak.


Source pic : cilok dari FB page buah hati. (Nyonya dlm gambar bukan nyonya yg diceritakan dlm entry ini)

Well, i know u deserve better than what u earn here abg, and insyaallah kat tempat baru nnti akan jadi lebih baik.

Thanks for your sacrifice, utk keselesaan family kita, abg sanggup tinggalkan nyonya tu..eh silap...tinggalkan tempat kerja lama ni.

Nota kasih sayang buat suami : kerja elok2 kat tempat baru. 1st gaji wajib belanja cuk kat Tony Roma's lagi. Hihihihi

2 comments:

  1. tu la..ada staff xmo jg elok2..heh3x...

    anyway, last day jemil hr tu bkn main lg beriya nyonya ambik gmbr..heh3x...aku rs lepas ni nyonya puasa la sebulan sbb dah bankrap belanja staff mkn kepsi...hah3x..

    anyway, tuk jemil..good luck kat tmpt baru...:)

    ReplyDelete
  2. kannn....ada depan mata dulu ko taknk jaga.

    akan kusampaikan ucapan ko kepada jemil ye. hihi

    ReplyDelete

Cari cari