Click Click

Wednesday, October 26, 2011

Irfan Ahmad 11 Months!

Encik ahmad is his latest nickname yg pakngah bagi..hihi sampai abg aidil and ammar pun duk panggil encik ahmad jugak.
..it's okay. ahmad bermaksud yang terpuji. heee..

Encik ahmad..eh silap.. irfan ahmad belum bleh jalan lagi. boleh jalan tapi kalau ada tempat utk berpaut.tiba2 rajin lak merangkak. Sebelum ni irfan just creeping around the house (tolong lap lantai). Tapi tgk lantai jugak lah.. kalau agak keras dia malas jugak nk merangkak..takut pedih lutut kot..

Gigi still 8 btg. Tapi tgk macam gusi belah dlm tu cam nk kuar gigi kot. Irfan pun duk masukkan jari and gigit guna gusi dalam tu.

Semua benda pun nk masuk mulut sikintot ni. Remote pun nk gigit. Mama and abah takyah cakap la..mmg mangsa utama.

Berapa tah berat irfan sekarang..penimbang ada je kat umah tu, tp asyik tangguh2.. rasanya dh kene bli diapers size XL la..L cam sempit je. Kalau mama pakaikan cloth diapers pun dh tak butang2 dh. hihi..

during chikshan's wedding @ Btg Kali

Gigit sudu pulakkk...
Memunggah adalah hobi dia.

suka main wayar jugak..
this little boy tiap2 mlm wat mama stress sbb susah betul nk bagi tido. asyik nak main je. Kalaupun berjaya tidokan dia kang tgh2 malam dia bangun balik. and again...main. Dia main la sorg2 even dlm gelap sekalipun. Tapi pagi2 bila mama celik je mata mmg cair la tgk dia senyum...cair okay.. Dia punya senyum lebar aduh...mmmg rasa nk peluk cium.

Dia tak cranky even tak tido lebih 12 jam. dia duk main la apa yg ada. Habis rak buku dia punggah dia g punggah drawer cd pulak. Dah bosan2 kang dia dtg balik kat mama and abah korek2 mata or paling ganas cakar muka suh mangunnn..(sampai terkupas kulit abah cakap).

Irfan..irfan.. mama and abah loves you!

**ada org jealous nama dia kurang disebut diblog ni.. asyik entry pasal irfan je katanya..hahahhahahaha

No comments:

Post a Comment

Cari cari