Click Click

Wednesday, September 28, 2011

My MODU

Ini MODU saya.



Saya beli MOdu ni saat2 saya mengalami kemeruduman susu. Actually merudum bukan sebab pam. Tapi sebab diri sendiri yg malas.

2 bulan sebelum puasa, akibat tak jaga time makan and asyik malas je susu tetiba jadi sikit. Sikit dari biasa. Dulu sebab nk co-op dengan demand irfan yg minum 8x4oz siang malam pam. Bila irfan dh 6-7 bulan cmtu dia cuma consume 6-7 botol 4oz susu so mama just pam kat office je. Malam2 malas bangun..Nah hamekkau..stok frozen licin menjelang ramadhan aritu. Gila la...
Tapi alhamdulillah, sebulan ramadhan berjaya dilalui..

Then bila cuti raya yg seminggu tu, duk rilex je df irfan. Ada masa terluang pun tak pam. kesudahannya, 1st day kerja lepas balik cuti raya, pam dpt 3 botol je lagi 3 top up frozen ebm (dh la stok frozen nazak). Adeh.

setelah nak dekat 3 minggu menggunakan Modu, saya telah berjaya mem'freestyle'kan modu. Iye...saya menaip ni sambil ber'Modu'.
Ini menunjukkan saya makin serasi dengan pam ganda dua berelektrik ini..hahhaa (skema).

Production? setakat ni sama je macam pakai manual madela harmony tu. Tapi yela, if kat office mmg jimat la masa. Double pumping kan.Plus bila dh mula selesa and serasi. Mmg boleh buat kerja sambil pam.

Tapi tu la, isu susu merudum ni tak settle lagi.
Saya dh insaf la... dh pam ikut jadual balik.
Makan pun dh terjaga dh..
Amik maxalon takleh tahan la kesan mengantuk tu.
Ni baru try trial pack shaklee.
Tgk la macam mana ada improvement ke tak.

Bukan senang jadi mak ni kan.
Niat dalam hati mmg nk bagi semua pun yg terbaik utk permata hati.
tapi... i have to be strong.
Kena ketepikan sikap malas2.
Remember BF sangat berkaitan dengan emosi.
So....lu pikirlah sendiri.

**kuatkan semangat intan!

2 comments:

  1. waa..dia ada modu..jeles ni..

    hihi...sy pn sekarang tgh mengalami kemeruduman susu since puasa aritu..xdapat buat stock sangat..stock susu dh makin kurang..klo tgk dlm deep freezer tu nmpak mcm dh kosong dh DF tu..huhu

    perjalanan masih jauh..lebih kurang 6bln lagi, harap2 dapat bertahan hingga ke garisan penamat...InsyaAllah

    ReplyDelete
  2. takde benda la nk jelesnya noen..

    noen lagi 6 bulan...intan lagi 14 bulannn....
    takpe2 yg penting kene ada usaha & doa.

    Chaiyo2 noen!

    ReplyDelete

Cari cari