Click Click

Wednesday, June 22, 2011

Kisah Klasik Untuk Masa Depan

Disclaimer: Entry ini mmg entry syok sendiri.

22 Jun 2007 : It was about 4 tahun yg lepas...

I was a part time clerk here at that time. Yes here, the same company but now working in different department.

Work as a part time clerk for 2 months,during my uni semester break.I gained experiences and knowledge here. Tak sangka, bertemu jodoh juga di sini. Hihihi.. Malu..

Masih ingat, hari itu hari jumaat.
I received the 1st email from him.

Comel sungguh menangis mcmtu

Oohh.. i want an increment..
Email yg terkandung muka baby yg super comel of course la hati wanitaku ini cair...huhu

I replied..
Mmg cute pun..so mmg terbukti perempuan sepertiku mudah terpikat bila pancing ngn mende2 cute nih..hihi
Bermula la perkenalan 2 hati ni..hihi
Sbnarnya, dh tau yg dia nk kenal ngn kiteww dr officemate. Dia email and risik2 dari officemate kitewww..huhuhu.. siap nk blanja officemate kiteww nugget lagik...apakah? Nugget jewww?
Byk la momentmoment manis time tu. Bahagianya tuhan je yg tau. Tulis suma kat sini kang suma org muntah hijau pulak.

Saya terus jatuh cinta dengan dia..tak percaya? Tanya dia..hahahahha
Cepat sungguh saya buat keputusan.
Tak percaya..saya pun masih tak percaya..hahahha

Selepas 2 tahun (yela..dh habis belajar dan dh bekerja) terus plan untuk kahwin.
Tak sangka.....
Tak sangka..... Lelaki itu yg saya pilih menjadi suami.
Is he the right one? The answer is yes.
Kami masih lagi dalam proses mengenali hati dan budi. Seriously, mmg masih.
Everything that had happen to us semua pun macam cepat aje...

Graduated dari uni terus cari kerja di sini semula.
Alasan : Nak dekat dengan dia.

Oho..gambar lama

zaman bercinta..cincin pun nk kena serupa

Naik monorel berdua
Byk jugak pahit manis yg kami dh lalui bersama. Akan dtg tak tahu lagi macam mana.
Harapnya dipermudahkan perjalanan kehidupan kami.
Biar indah2 belaka.

Moment : Dirisik+Ditunangkn 27/01/2009
 Darah Manis Mencari Rumah - Rumah inilah syurga kami sekarang (walaupun sewa..hihi)

Ingat comel eh wat muka cmtu? hahaha
30 Jan 2010
Dinikahkan ayah dengan jejaka pujaan hati..hahhaha..
Kahwin jugak kita ye.. hihi

Baru 2 bulan menjadi isterinya
 Sekarang kami dah bertiga. Lebih bahagia. Semoga lebih bahagia.

Karang this entri awal2 sbb mmg tgh dlm mood 'terkenang zaman bercinta'.
Lagi satu sbb takut idea lari bila tiba masanya.
Atleast apa yg ada dlm hati dh tercoret disini.
Khas utk si Dia saya..

Ini Dia : 4 tahun sudah dia bersama saya.

Selain keluarga kandung, dia lah segalanya.
Kawan baik yg setia mendengar segala keluh kesah saya.
Kawan berbahas (read as bertekak..hahaha) saat isu politik yg diutarakan.
Pembantu terhebat saya ketika dirumah.Kala masa tangan tak cukup dua dan 24jam sehari tak cukup buat saya.
Bapa kepada anak saya. (akan dtg..anak anak..hihi)
Teman sehidup semati saya.


Untuk bekas kekasih saya yang kini bergelar suami saya.
Happy anniversary.
Terima kasih kerana menjadi segala2nya utk saya.
Terima kasih kerana sudi menerima saya seadanya.
Menerima kelemahan and keburukan saya.

4 tahun yang sungguh bererti....sungguh!

**entri ni byk sgt hihihi huhuhuh hhaahahhaha..bukan tak serious..tp saya mmg begitu kalau bcakap tentang cinta :)**

3 comments:

  1. gmbr 1st ko dgn jemil tu, kurus nya jemil ko waktu dolu2 kan..:)

    btw, aku ada jumpa satu resepi nasi beriani yg senang dan aku rs mcm sedap. dalam magezine..nnti aku bg kat ko erk...

    ReplyDelete
  2. hmm sweetnya cara dia ngorat intan..hehe

    ReplyDelete
  3. ana, gambar dulu2.. aku pun kurus babe! sekarang je yg dh mmbesar bagai johan.ahhaha. Nnti kasi eh resepi ko tu..hihi

    Noen, nak ngorat suma kene jadi terlebih manis! hihihi

    ReplyDelete

Cari cari