Click Click

Friday, June 17, 2011

Cemerlang + Gemilang + Terbilang = Perfect

Ada ke org yg perfect atas muka bumi ni?

Dh takyah ckp pasal org. Nilai diri sendiri dulu.
Saya tak perfect. Lobang sana sini.

Tadi pagi ada department meeting.
Nk tulis pasal meeting tadi...malaslah.
Biasa biasa je.

Bos ada ckp pasal cemerlang tadi. Excellent.
Sama je apa yg bos ckp dengan apa yg abg ipar i yg sulung ckp (sbb dia pun bos jugak..hihi)
Excellent or cemerlang ni bkn setakat kita dpt completekan satu satu task tu, tapi more mcm kita sanggup buat more than satu satu task yg dh diamanahkan pada kita.
Pendek kata : Terlebih rajin lah.
Betullah kan? Org itu akan dilabelkan sebagai cemerlang sekiranya dia sentiasa creative, innovative, supportive, positive, dan segala mcm ..tive lagi (dblystt) dalam membuat apa juga perkara.
Satu ..tive lagi bos kata kene TAKADA kalau nk cemerlang is tak leh calculative. hihihi

So kesimpulan pada cerita di atas, saya simpul tak berapa matikan yg saya masih belum cemerlang. Jauh lagi lah perfect tu kan.....?

Strategic plan.....wahhh..strategic lah sgt.. :P
I've to plan my work.
Kene kembalikan mood semangat bekerja mcm dulu2..
Kalau ada masa terluang, belajar..bukan buang masa mcm sekarang (dh lama kerja,dh tepu agaknya..)
House chores pun kena plan jugak. Mesti. Rasanya bila tak plan mmg akan jadi cm huruharare sikit.
Ala ala bila tak plan ni cm mmg plan jadi huruhara lah senang citer.Apaakucakapni?




Huru Hara kan? Mari berubah. Menjadi lebih baik bermula dari saat ini.

Tadi, baca kt blog ana.
Lebih kurang begini ayatnya.

"work efficiently during office hours and leave on time. Give the required time for family,friends and your loved ones and get proper rest."

Entri ni utk bagi semangat kat diri sendiri. Motivasi hari jumaat ku panggil. Hihi

2 comments:

  1. Always aim to b better. Hari ini lebih baik dr semalam ... Improve sikit2 aje dulu. Pelan2 .. :)

    ReplyDelete
  2. insyaallah..pelan pelan kayuh ye tak..

    ReplyDelete

Cari cari