Click Click

Tuesday, May 31, 2011

Tariff Elektrik : Terjejas?

Basi sudah cerita ni.
Tak kira. Nak tulis jugak.

Dah naik sebanyak 2.23 sen /kilowatt sejam (KWj) atau 7.12%
kalau dulu 31.31 sen/KWj sekarang jadi 33.54 sen/KWj

Okay, tak melibatkan pengguna domestik yg menggunakan kurang daripada 300KWj sebulan atau jumlah bil bulanan yg biasanya kurang dari RM77 sebulan.

Bekalan elektrik masih percuma bagi yg guna kurang dari RM20 sebulan sehingga penghujung Disember tahun ni.

Rumah saya biasanya 100-200KWj per month.
Fine. Tak melibatkan saya secara directly, but indirectly mmg terjejas. Yela astro pun dh review semula harga package diorg and mestilah akan naik kan. Dan i can bet pasni lagi byk barang2 yg harganya akan naik lagi sbb kilang2 diorg semua guna more than 300KWj kannn???



Cuba menunjukkan betapa sedihnya saya.

Its like. ooO ada gempa bumi eh? kat mana? ooO kt jepun..takpe kita kat malaysia..jauh..TAK TERJEJAS... directly yes. indirectly??

Ni marahkan siapa sebenarnya? Tak marah...inikan utk menjana ekonomi negara jugak kan.

source: semua suratkhabar yg membincangkan isu ini.

No comments:

Post a Comment

Cari cari