Click Click

Saturday, May 21, 2011

6 Months : Pass!

It's been 6 months already.

Irfan Ahmad dah membesar bagaikan juara. He's not baby anymore..more too little boy.

Rasa cm baru semalan dia lahir.

Taken 08052011 : Baru masuk 5 Bulan
Sesungguh sungguhnya (ada ke ayat camni?) 6 bulan membesarkan,menyusukan,mendidik irfan.. ecewah.. smmgnya mencabar. I'm learning too. From zero to so called hero now. Mama yang memula dulu duk pikir cmne gayanya la nk besarkan anak ni ye..now dah menjadi mama kepada irfan selama 6 bulan sudah.

Syukur sgt atas achievement kerana berjaya exclusively breastfed Irfan Ahmad with my own milk. Like dpt Diploma pulak. Macam tu la kot rasanya, since tak pernah pun dpt diploma.. hahhaha

I've been like most kejam mom sbb berkeras hati tak nk bagi pacifier, semata mata sbb tak nak Irfan nipple-confuse. I'm so blessed dgn support yg padu dari jemil. Yang selalu counter advice me bila tiba tiba down and stress tak tentu punca.

Pendorong? Semestinya lah diri sendiri.. me..(bunyi mcm sgt jual ikan) tapi ya.. diri sendiri.. tepuk bahu sendiri and ucap tahniah. Segala onak duri selama 6 bulan ni berjaya ditempuhi.. another 18 months lagi. Good Luck.

Susu? takla banyak sampai penuh freezer. But alhamdulillah, murah rezeki Irfan Ahmad.

Praud? Of course! Rupanya mampu jugak aku ni ye.. betul lah.. Allah takkan uji hambanya dengan ujian melainkan hambanya mampu menerimanya. Alhamdulillah.

Menyaksikan Irfan Ahmad membesar depan mata siang dan malam buat dada ni penuh rasa keterujaan dan bersyukur kerana dikurniakan cahaya mata penyejuk hati ni.

Praying and hoping to be a better person, a better mama for Irfan Ahmad.

Love you son! xoxo




No comments:

Post a Comment

Cari cari